Haberler

Çanakkale Ruhunda İftar

Güncelleme:

Azdavay Kaymakamlığı, Azdavay Belediyesi ve Azdavay Müftülüğü işbirliği ile Azdavay'da 'Çanakkale ruhunda iftar' programı düzenlendi.

Azdavay Kaymakamlığı, Azdavay Belediyesi ve Azdavay Müftülüğü işbirliği ile Azdavay'da 'ÇANAKKALE RUHUNDA İFTAR' programı düzenlendi.

Azdavay Belediyesi düğün salonunda düzenlenen programa Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, Garnizon Komutanı Sinan Tanır, Azdavay Müftüsü Sinan Kazancı, gazilerimiz, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Programa Azdavay halkı yoğun ilgi gösterdi.2700 civarı merkez nüfusu olan ilçede programa yaklaşık 1200 vatandaş katıldı. Salonun iç ve dış mekanları doldu.

MENÜ YAĞLI BUĞDAY ÇORBASI VE ÜZÜM HOŞAFI

Kur 'an okunması ile başlan programda misafirlere yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi. Akşam ezanının okunması ile yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı ile oruçlarını açan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadıklarını belirttiler.

MENÜMÜZ ÇANAKKALE SAVAŞINDAKİ ECDADIMIZIN MENÜSÜ

Programda konuşma yapan Azdavay Kaymakamı Osman Doğramacı;"Biz bugün sizi birbirinden lezzetli yemeklerle dolu bir iftar sofrasına davet etmedik bunu da yapabilirdik ' Çanakkale Ruhunda İftar' çağrımıza uyarak davetimize icap ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Şu anda burada bin kişiden fazla Azdavaylı var. Bu derin bir anlam teşkil ediyor, demek ki vatandaşlarımız menü den ötürü değil sembolik anlamdan dolayı geldi.

Bundan 98 yıl önce Çanakkale Savaşının ilk yılında Temmuz Ağustos ayları Ramazana denk geliyor o zamanki iftar menüsü de bu akşamki menümüzle aynı. Belki birkaç saat sonra şehit olacak aziz ecdadımızın iftar menüsü ile iftarımızı yaparak ecdadımızı analım dualarımızı edelim ve içersinde bulunduğumuz zenginliğin farkına varalım diye böyle bir iftar programı düşündük. Programa katılanlar ve programda emeği geçen başta Belediye Başkanımız ve İlçe Müftümüz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Azdavay Müftüsü Sinan Kazancı konuşmasında özetle, dünyanın çeşitli yerlerinde iftar ve sahur yapamadan oruç tutan Müslümanların yanında iftar menüsünü daha da zenginleştirmek için çalışanların olduğunu halimize ve bize verilen nimetlere şükretmemiz gerektiğini belirtti.

Program Kazancı eşliğinde yapılan dua ile sona erdi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Nuri Civelek Çanakkale Azdavay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title