Haberler

Çanakkale Ruhuna Folklorik Tiyatrolu Anlatım

Çanakkale'deki Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nun 148 öğrencisinden oluşan dev kadrolu folklorik tiyatro ekibi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında 'Bu Toprağın Çocukları' adlı gösteriyi sahneledi.

Çanakkale'deki Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nun 148 öğrencisinden oluşan dev kadrolu folklorik tiyatro ekibi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında 'Bu Toprağın Çocukları' adlı gösteriyi sahneledi.

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu'nun 148 öğrencisi, Çanakkale ruhunu folklorik tiyatro gösteriyle izleyenlere yaşattı. İçdaş Kongre Merkezi Seyit Onbaşı Konferans Salonu'nda 148 öğrenci tarafından sahnelenen 'Bu Toprağın Çocukları' Folklorik Tiyatro gösterisine; AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Müdür Ferda Ayan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Okul Müdürü Ferda Ayan, etkinlikle çocukları bireysellikten uzaklaştırmak, arkadaşlık, dostluk, grup içinde yaşamayı öğrenmek, toplum içinde kendini ifade edebilmeyi ve ayakları üzerinde durabilmelerini hedeflediklerini belirtti. Ayan, "Bunun yanında vatanını, milletini, bayrağını, İstiklal Marşı'nı, ezan sesini, atalarımızın kanlarıyla bize bıraktığı şehitlerimizi ve Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü anlatmayı hedefledik. Biz bir ilkokuluz. Yaşımız henüz çok küçük. En büyüğümüz henüz 10 yaşında. Ama onlarda öyle bir kalp var ki, onlarda bir ruh var ki, gösterinin sonunda onların ne kadar devleştiğini göreceksiniz. Çünkü o kalbin içinde İstiklal Marşı'mız var. Çünkü o kalbin içinde Türk milleti var. Çünkü o kalbin içinde bayrağı var. Türk kültürü var. ve o kalbin içinde en güzel yerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk var" dedi.

Konuşmanın ardından gösteriye geçildi. 1 saat süren gösteride öğrenciler, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin kazanılmasında ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine askerlerin vatan savunmasındaki mücadelesi anlatıldı. Anadolu insanının okuldayken ve düğündeyken bile gönüllü olarak cepheye gitmesi, şehit olan askerlerin yerine kadınların savaşa katılımı vurgulandı.

Gösteri, protokol üyeleri ve 148 öğrencinin sahnede ellerinde Türk bayraklarını sallayarak 'Memleketim' şarkısını söylemesiyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale AK Parti İçdaş Politika Güncel Haberler

title