Haberler

Çanakkale Ruhu Kartepe'de Canlandı

Güncelleme:

Çanakkale destanının 101. yıldönümünde, Kartepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde sahnelenen "Müdafaa 1915 Çanakkale" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Geçmişte Çanakkale destanında, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde ecdadımızın sergilediği birlikteliğin bugünkü hain saldırılar karşısında ülkemizde yine yaşandığını hatırlatan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Çanakkale ruhunu yaşatmamız gerekli" dedi.

"Müdafaa 1915 Çanakkale" adlı oyun ile zor koşullarda kazanılan ve tarihin altın sayfalarında dönüm noktası olarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan tiyatro oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Kartepelilerin beğenisine sunuldu. Tarihimizdeki büyük destanın nasıl yazıldığı anlatılan oyunu izleyen Kartepe Belediyesi Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Kartepe Müftüsü Mustafa Nurgün, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Ağra Alemdar ve Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karbuz, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ve Kartepeliler, Çanakkale'de askeri dehası ile şanlı zaferi yaşatan Mustafa Kemal ve kahraman kınalı kuzuların yaşadığı zorluklara rağmen iman dolu yürekle verdiği mücadele ruhunu yüreklerinde hissettiler.

Oyunu izlemek için salona gelen konuklar Çanakkale Savaşı konulu fotoğraf sergisini ilgiyle gezdiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlik İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitleri" adlı şiirinin okunması ile sürdü. Sahnelenen tiyatro oyunu ardından ekibi tebrik eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Çanakkale ruhunu yaşatmamız gerekiyor. Bu genç arkadaşlar birçok gencin yapamadığını yapıyor. Bilgisayar klavyesi ile telefon tuşu arasında farklı bir dünyada yaşayan gençlerimizi o dünyadan kopartmalıyız." dedi.

Şehitleri bu vesile ile rahmetle bir kez daha andıklarını kaydeden Başkan Üzülmez, "Ülke içinde yandaşlarla aynı haçlı savaşları devam ediyor. Geçmişte Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşı'nda bu destanı yazan, bizim ecdadımızın içinde bugün meydanlarda ortaya konulan o ırk ve etnik düşünce ayrımı yoktu. O dönem bir araya gelmiş her etnik milletten insanlarla bu ülkenin bekası için Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi birlikte destan yazmıştı. Bugün burada bu destanı yazanları anıyoruz. Bugün bizleri ayrıştırmak, bölmek isteyenlere Allah fırsat vermesin. Türkiye Cumhuriyeti büyüklüğü var oldukça biz bu hainlerle iç de ve dış da mücadele etmeye devam edeceğiz. O dönem bir araya gelmiş insanların güç ve kuvveti ile kazanılan Çanakkale ruhunu yaşatmamız gerekiyor. Allah bizlerden bu güç ve kuvveti eksik etmesin" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Hüseyin Üzülmez Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
title