Haberler

Çanakkale'nin Toprağını Anıtkabir'e Götürecekler

Güncelleme:

13 bisikletçi, Çanakkale Zaferinin 100. yılı dolayısıyla Çanakkale'den alınacak toprağı, Anıtkabir'e götürecek.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Çanakkale'den alınacak toprak, 13 bisikletçi tarafından Anıtkabir'e götürülecek.

Ekipte yer alan Keşan Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS) ve Keşan Doğa Sporları Topluluğu (KEDOST) üyesi bisikletçiler, Keşan Belediyesini ziyaret etti.

SARDOS üyesi Faruk Eker, ziyarette, Çanakkale savaşlarında vatan toprağının binlerce şehidin kanıyla sulandığını söyledi.

Çanakkale Şehitleri Abidesi'nden aldıkları toprağı 13 kişilik bisiklet ekibiyle Anıtkabir'e götürmek için yola çıkacaklarını belirten Eker, şöyle konuştu:

"100. yılda Atamızın yolunda, sloganıyla yola çıkacağız. Bu yolculuk bizim kıvanç ve onur yolculuğumuzdur. Yolculuğumuz bize biz olmamızı bahşeden Çanakkale kahramanlarına vefa ve minnet yolculuğudur. Mutluyuz, gururluyuz. Milli değerlerimiz ve bu değerlerin korunması konusunda her türü projede desteğini esirgemeyen ve sahip çıkan Keşan Belediyesi bu anlamlı projede de desteğini esirgememiştir."

Eker, Edirne, Çanakkale, Bursa, Ankara ve Keşan'dan gelen bisikletçilerin, toprağı aldıktan sonra Çanakkale'den yola çıkacağını ve 18 Mart'ta Ankara'da olacaklarını ifade etti.

Ziyarette, Keşan Belediye Başkan Vekili İbrahim Dinç ile belediye başkan yardımcıları Cengizhan Aktan ve Salim Şevik de yer aldı.

Ziyaretin ardından ekip üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na bisikletleriyle giderek saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Anıtkabir Keşan Yerel Haberler

title