Haberler

Çanakkale'nin Dış Ticaret İstatistiği

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Çanakkale'nin hem ithalatta hem ihracatta en fazla dış ticaret yaptığı ülke İtalya oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Çanakkale'nin hem ithalatta hem ihracatta en fazla dış ticaret yaptığı ülke İtalya oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürü Metin Öcal, yaptığı yazılı açıklamada, mayıs 2016'da Çanakkale'de geçen yılın aynı ayına göre ihracatın azaldığını, ithalatın arttığını belirtti.

Öcal, Çanakkale'de ihracatın 2016 yılı mayıs ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 21.9 azalarak 8.3 milyon dolar, ithalatın yüzde 5.7 artarak 6.8 milyon dolara ulaştığını, bir önceki aya göre değişimler incelendiğinde ise ihracatın yüzde 26.6 azalıp, ithalat ise yüzde 107.7 oranında arttığına dikkat çekti.

En büyük ihraç kalemi yine seramik ürünleri

Mayıs ayında Çanakkale'den yapılan ihracat miktarları fasıllara göre incelendiğinde en büyük payı 5.8 milyon dolarla seramik mamullerinin oluşturduğunu aktaran Öcal, şu bilgileri paylaştı:

"Bu faslı 693 bin dolarla yenilen sebzeler ve bazı kök ve yumrular, 649 bin dolarla et, balık, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar veya diğer su omurgasızlarının müstahzarları faslı takip etmiştir. 2016 yılı mayıs ayında Çanakkale'ye yapılan ithalat miktarları fasıllara göre incelendiğinde ise en çok ithal edilen fasıllar 1.3 milyon dolarla kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler, nükleer reaktörler, bunların aksam ve parçaları ve balıklar, kabuklu hayvanlar, yumuşakçalar ve suda yaşayan diğer omurgasız hayvanlar olurken bu fasılları 1.2 milyon dolarla tuz, kükürt, topraklar ve taşlar, alçılar, kireçler ve çimento faslı takip etmiştir."

En fazla ihracat ve ithalat İtalya'ya

Çanakkale'deki en çok ihracat ve ithalatı imalat sanayisinin gerçekleştirdiğine işaret eden Öcal şunları kaydetti:

"2016 yılı mayıs ayında Çanakkale'den yapılan ihracat ülkelere göre incelendiğinde en fazla ihracatın 1.6 milyon dolarla İtalya'ya yapıldığı görülmektedir. İtalya'yı 894 bin dolarla Almanya, 777 bin dolarla İngiltere takip etmiştir. Çanakkale'ye yapılan ithalat ülkelere göre incelendiğinde ise 2.1 milyon dolarla İtalya ilk sırayı alırken 1.2 milyon dolarla El Salvador ikinci, Çin üçüncü sırada yer almıştır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Çanakkale Balıkesir İtalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title