Haberler

Çanakkale'nin Adaları Bayrama Hazır

Yaklaşan Ramazan bayramı tatilinin en gözde mekanlarından olan Gökçeada ve BOzcaada, konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Yaklaşan Ramazan bayramı tatilinin en gözde mekanlarından olan Gökçeada ve BOzcaada, konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. Adada otel ve pansiyonların doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. Tatil süresince hizmetlerde aksama olmaması için kaymakamlık ve belediyeler gerekli tedbirleri aldı.

Hafta sonunda denk gelen Ramazan Bayramı tatilinin kısa oluşu, İstanbul'a yakın tatil beldelerine rağbeti artırdı. Bayramın en çok ilgi gören mekanlarından birisi Gökçeada oldu. Gökçeada'da otellerin doluluk seviyesi, yüzde 100'e yaklaştı. Turizmciler, ilgiden oldukça memnun olduklarını söyledi. Otel işletmecilerinden Bahar Celali, otelin yeni açılmasına rağmen talepten memnun olduğunu belirtti. Celali, "Otel olarak bayrama hazırız. Bayram sonrası rezervasyonlarımız da oldukça iyi. Ne yazık ki adamızda sezon oldukça kısa. Bunu daha da uzatmayı istiyoruz" dedi.

Bayram tatili için az sayıda odaları kaldığını söyleyen bir başka turizmci Ufuk Türk, "Bayram için sınırlı sayıda odamız kaldı. Bayramdan sonrası için de rezervasyonlarımız var. Gökçeada'da yaz güzel geçecek" dedi. Tatil için Gökçeada'nın büyük rağbet gördüğünü söyleyen turizm acentesi işletmecisi Aysel Kuralay, "Gökçeada oldukça rağbet gören bir yer. Bunu da ha da artırmak için, yerel işletmelerin, yerel yönetimlerin, acentelerin iş birliği içerisinde olması gerekiyor. Bu iş birliğinin de günlük değil, daha ileriye yönelik çalışmalar olması lazım. Ada, gelen misafirleri içerisine alan, hem tarihi, hem doğal hem de city slow olması nedeniyle o yavaşlığı hissettiriyor misafirlerimize. Biz o nedenle çok rahat getiriyoruz misafirlerimizi buraya. Geriye de çok mutlu dönüyorlar" diye konuştu.

GÖKÇEADA BELEDİYESİ BAYRAMA HAZIR

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, bayram tatili süresince gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Gökçeada'nın, doğasıyla, deniziyle artık vazgeçilmez bir tatil bölgesi olduğunu hatırlatan Çetin, "Yaklaşan Ramazan bayramı nedeniyle, vatandaşlarımızın Gökçeada'mıza olan ilgileri, bizi memnun ediyor. Biz de bu yoğunluğu en iyi şekilde atlatmak ve adamızı tercih eden misafirlerimizin, bayramı diledikleri şekilde yaşamalarını sağlamak adına, gereken tüm tedbirlerimizi aldık. Kaymakamlığımızla gereken planlamayı yaptık. Temizlik, kanalizasyon, su gibi önemli birimlerimizde, bayram süresince nöbetçi personelimiz olacak. Bunlar bayram boyunca görev yapacaklar. Hem Ramazan bayramı tatilinde, hem de takip eden yaz tatili süresince, adamızı tercih eden misafirlerimizi rahat ettirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

BOZCAADA'DA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Tatilin bir diğer yoğun mekanı ise Bozcaada olacak. Bozcaada'da da yaklaşan bayram öncesi tüm tedbirler alındı. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, belediyenin tam kadro olarak bayrama hazırlandığını söyledi. Yılmaz, "Kuzey Ege'nin son yıllarda turizmdeki lokomotifi haline gelen Bozcaada, bayramda ve sonrasındaki yaz sezonunda yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, oldukça hareketli olacak. Biz de bayram tatili öncesi gerekli tedbirlerimizi aldık. Kaymakamlığımızla koordineli bir şekilde çalışarak, belediye hizmetleri, trafik, asayiş, ulaşım konularında planlamalar yaptık. Bayram öncesinde rezervasyon taleplerine baktığımızda, oldukça yoğun geçireceğimizi görüyoruz. Bu bizim için sürpriz değil. Bu konuda geçmiş yıllardan tecrübelerimiz var. Bu sene Eylül ayına kadar, okullar açılana kadar bu yoğunluğun devam edeceğini düşünüyoruz. Bayram için ise ekstra tedbirlerimiz var. Belediyemizde izinler kaldırıldı. Personelimiz, vardiyalı olarak çalışacak. Temizlik, kanalizasyon, su gibi temel hizmetlerimiz başta olmak üzere, belediyemizin tüm hizmetleri bayramda da aksamadan devam edecek. Bayram tatili için Bozcaada'yı seçen vatandaşlarımıza en önemli hatırlatmamız, 8 Haziran'dan beri uygulamada olan ulaşım rezervasyonu yönünde. Vatandaşlarımız sıkıntı yaşamamak için, dönüş rezervasyonunu muhakkak yaptırsın" diye konuştu.

GESTAŞ 12 FERİBOTLA HİZMET VERECEK

Öte yandan, Çanakkale boğazı ve adalarda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'de bayram süresince ulaşımda aksama olmaması için bir dizi önlem aldı. Tüm izinlerin kaldırıldığı GESTAŞ. A.Ş, bayramda tüm hatlarda 12 feribot, 4 motor ve 1 deniz otobüsüyle aralıksız olarak hizmet verecek. Gelibolu - Lapseki hattında 5, Çanakkale - Eceabat hattında 3 feribot çalışacak. Çanakkale - Kilitbahir hattında ise 4 motor ulaşımı sağlayacak. Gökçeada - Kabatepe arasında 2, Bozcaada - Geyikli arasında da 2 arabalı feribot, tatilcileri taşıyacak. Conkbayırı deniz otobüsü de bayram boyunca adalara sefer yapacak. Deniz otobüsü, aynı zamanda Gökçeada ve Bozcaada arasında da yolcu taşıyacak. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Çanakkale Bozcaada Gökçeada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title