Haberler

Çanakkale'nin 100'üncü Yılını Anma Etkinliklerine Konuk Yağacak

Güncelleme:

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılını anma etkinliklerine katılım listesi kesinleşti. Prens Charles'ın da katılacağı tören için Vatikan'dan son anda iptal haberi geldi.

21 ülkeden devlet başkanı düzeyinde katılım olması beklenen törenlere, 2 parlamento başkanı, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı ve 5 başbakan da katılacak.

İLK DURAK BARIŞ ZİRVESİ

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü dolayısıyla 23-25 Nisan'da Türkiye'de anma törenleri düzenlenecek. Ankara'dan törenler için tüm ülkelere davet giderken 70'i aşkın ülkeden katılım gerçekleşecek. Törenlerin ilk durağı İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi olacak.

TÜRKİYE'Yİ DAVUTOĞLU TEMSİL EDECEK

Barış Zirvesi'nde Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu temsil edecek. 24 Nisan'da ise Çanakkale'de anma törenleri düzenlenecek. Bu törenlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan evsahipliği yapacak. 25 Nisan'da da kalmak isteyen yabancı konuklar, Anzaklar için düzenlenecek Şafak Ayini'ne katılacak.

PRENS CHARLES GELİYOR

Törenlere İngiltere'den Prens Charles'ın katılacağı belirtilirken kendisine bir oğlunun eşlik etmesi de bekleniyor. Prens Charles, ülkemize uzun bir aran snra ilk kez gelecek.

Rusya ve Cezayir ise törenlere Meclis Başkanı düzeyinde katılacak.

Törenlere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Cibuti, Çad, Güney Sudan, Irak, İngiltere, İrlanda, Karadağ, Katar, KKTC, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Senegal, Slovenya, Somali ve Türkmenistan, devlet başkanı düzeyinde katılacak.

SURİYE'DEN HALİD HOCA

Afganistan, Gambiya ve Zambiya'dan katılım cumhurbaşkanı yardımcısı düzeyinde olurken; Avusturalya, Yeniz Zelanda, Moldova, Romanya başbakan düzeyinde temsil edilecek.

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca ise başbakan düzeyinde katılacak konuklar arasında.

Bahreyn,
Fransa,
Gabon,
Gana,
Gine,
Güney Afrika Cumhuriyeti,
Güney Kore,
Gürcistan,
Hırvatistan,
Hindistan,
Irak,
Litvanya,
Lübnan,
Kanada,
Moğolistan,
Moritanya,
Mozambik,
Singapur,
Tacikistan,
Tunus,
Vietnam bakan düzeyinde temsil edilecek.

Türkiye ve Ermenistan törenlere birbirlerini davet etmişti ancak iki ülkeden de davetlere katılım olmayacak. Erivan'daki törenlere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın katılacağı açıklanmıştı. ABD'nin ise Ankara ve Erivan'daki törenlere hangi düzeyde katılacağı henüz netleşmedi.

KARDİNAL RAHATSIZLANMIŞ, VATİKAN'DAN İPTAL

Dışişleri Bakanlığı'nın 10 Nisan'da güncellediği törenlere katılım listesinde Vatikan'dan Papalık Adalet ve Barış Konseyi Başkanı Kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson'un adı da yer alıyordu. Ancak Hürriyet'in Vatikan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden edindiği bilgiye göre, törene Vatikan'dan katılım olmayacak. Gerekçe olarak ise "Kardinal'in rahatsızlanması" gösterildi.

SOYKIRIM TARTIŞMASININ ARDINDAN TEPKİ Mİ?

Vatikan'ın törenlere katılmaması, "Soykırım tartışmasının ardından bir tepki mi" sorusunu akıllara getirdi. Papa Françesko'nun ayinde 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" ifadesi kullanmasının ardından Ankara, Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı'yı istişare için Türkiye'ye çağırmıştı. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Prens Charles Çanakkale Vatikan Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

acı gercekler:

tv lerde sn cumhurbaskanının şiir li bır anma sı var sehıtlerımızle ılgılı . . ınsana demezlermı yahu sn erdogan 12 yıldır nerdeydınız dıye bırakın bunu 19 mayıs ın törenlerını bıle ıptal ettınız sanırım onu da gectık sımdıkı sehıtlerımıze ne kadar yardım edılmekte sadece dua ıle siir ıle olmaz bu işler

8
27
yanıtYanıtla
ali:

yyani kimse gelmiyor afrika ülkeleri geliyor dostumuz yok diye haber yapsanız daha gerçekçi olurdu ne yapalım dünyada hiç sözü geçmiyen bir ülkeyiz birleşmit milletlerde boş salona konuşuyoruz gerçek bu

22
2
yanıtYanıtla
BU HANGİ LİG:

AKP DÜNYA LİGİNDE KÜMEYE DÜŞMÜŞ HABERİMİZ OLMAMAŞ AKP ŞİKE Mİ YAPTI ACABA BEN TÜRKİYENİN DÜNYA LİGİNDE İLK ONDA DİYE BİLİYORDUM

16
4
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

Ermenistana gideceklerin listdsini bir yayinlayin. Cahil akp yuzunden ermenistan 10 turkiye 0. Abd simdilik soykirim ddmese bile eli kulagindadir halki abd dusmanu yaptiniz sonuca katlanacagiz onumuzdeki yuz yilimiz ermenistana tazminat oddmekle gececek esek gibi calisip paramizi teslim edecegiz

19
1
yanıtYanıtla
ali:

akpye oy verenler dahi mozambik diye ülke duymamıştır nerededir bilmiyordur eminim

8
9
yanıtYanıtla
KARSLI:

ÇANAKALE ZAFERİ DÜNYADA EŞİ VE BENZERİ OLMAYANDIR. BU BİR( İKİNCİSİ (2) İSE AK PARTİ DÖNEMİNDE ÜLKEMİN KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASIDIR GELMEYECEK OLANLARIN TAVRI BUNDANDIR. . . VE BİZ BİZE YETERİZ. (İÇİMİZDEKİ ŞAKŞAKÇILARA RAĞMEN TABİİKİ. . )

14
3
yanıtYanıtla
uğursuz gelen bina:

turustik geziye geliyorlar geri kalmış ülkeler. sarayı ancak bunlara gösterebiliriz . hava atacak konuk gelmez oldu.

11
3
yanıtYanıtla
Ne diyon:

İngilitere ve Fransa haricinde elle tutulacak bir ülke yok. Diğerleri de 3 ncü sınıf ülke Gelip ansalar ne olur anmasalar ne olur. Zamanında işgale gelenler şimdi de misafir gelecekmiş

12
1
yanıtYanıtla
emekli hasan:

devler liginden pek kimse yok. fransada charlie yürüyüşüne giderken keşke çanakalleye gelme şartı koysaydık.

12
1
yanıtYanıtla
ÜLKÜ OCAKLARINI KAPATMAYA DEVLETIN GÜCÜ YETMEZmobilWeb@haberler.com:

Turkler ustun ve yuce yaratilmistir. Kurtler araplar ermeniler azeriler gurculer bosnaklar bulgarlar ve cingeneler bize hizmet etmek icin yaratilmistir.

1
12
yanıtYanıtla
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title