Haberler

Çanakkale Müzesi Gezici Tırı Gaziantep'te

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi tırı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Türkiye gezileri kapsamında Gaziantep’e geldi.

Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi tırı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla Türkiye gezileri kapsamında Gaziantep'e geldi.

Sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı'na gelen Çanakkale 1915 Gezici Müzesi tırının geziye açılmasının öncesinde Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koska ve Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir tır önünde heyecanla bekleyen öğrencilere Çanakkale ruhunu anlattı.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koska, ecdadın yapmış olduğu kahramanlıkları yerinde göstermek için böyle bir etkinliği tertip ettiklerini kaydederek, "Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü bütün Türkiye'yi tarih ile buluşturmak üzere ecdadın yapmış olduğu kahramanlıkları yerinde göstermek üzere tertiplediği bir güzelliğe şahit olmak üzere buraya toplanmış bulunuyoruz. Bir tır ama yoklukların, çaresizliklerin, ekmeğin, aşın olmadığı sadece kalpte Allah sevgisi, vatan sevgisi, iman abidesi bir hal ile birleştiği zaman büyük güçlere karşı nasıl zafer gösterildiğini belirtmek için özellikle halkımızın gençlerimizin onu ruhu yerinde göremediğinden dolayı burada görmelerini göstermek üzere bir koordinasyon görevi görerek tır buraya getirdik. Tırda göreceğiniz gibi düşman kuvvetlerinin gücü neydi? Bizim gücümüz neydi? Aramazdaki farkın imandan kaynaklandığını bizzat gördüğünüz zaman şunu unutmayacaksınız 'bu vatan bize sadece emanettir'. Bu vatan sadece kanlar ile canlar ile bize teslim edilmiş olan bizim de çocuklarımıza teslim edeceğimiz çok mukaddes topraklardır" dedi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir ise Çanakkale'ye gidememiş olanlar için bu tırın güzel bir fırsat olduğunu belirterek, "Kitaplarda okuduğumuz, okullarda programlarını yaptığımız her yıl 18 Mart'ta andığımız televizyon ve basında takip ettiğimiz muhteşem bir olaydır. Çanakkale'ye gidememiş olan bütün gençlerimize orayı öncelikle yerinde görmelerini tavsiye etmek istiyorum. Ama Antep'e bugünkü bu program ile bilgilerimizi, duyduklarımızı okuduklarımızı büyüklerden dinlediklerimizi perçinleyecek pekiştirecek bir görselliği buraya taşımışlardır. Dolayısıyla Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğüne bu organizasyon sebebi ile teşekkür ediyorum. Burayı gezerken bilgilerinizin yanında Çanakkale'nin kurtuluş savaşının ön sözü olduğunu unutmamanızı istiyorum. Orada savaşa şehit olan gazi olan muhteşem kahramanların elde ettiği zafer Türkiye'yi Ulu önder Atatürk'ün önderliğinde İstiklal mücadelesine girmeye cesaretlendirmiştir. İstiklal savaşı da bu Çanakkale ruhu ile duygusu ile birleşerek kazanılmıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çanakkale 1915 Gezici Müzesi tırı öğrencilerle birlikte gezildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemalettin Özdemir Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title