Haberler

Çanakkale Müzesi Gezici Tır'ı Burhaniye'de

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü nedeniyle hazırlanan Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi TIR'ı, Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ni geldi.

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü nedeniyle hazırlanan Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi TIR'ı, Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ni geldi. Gezici müzede yer alan ve Çanakkale zaferini anlatan 4 bine yakın obje, Burhaniyelilerin beğenisine sunuldu.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Çanakkale'den Anadolu'ya Projesi" kapsamında yola çıkan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi TIR'ı Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne geldi. Çanakkale Savaşları'nın anlatıldığı ve savaşlarda kullanılan malzemeler ve eşyalar vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Müze TIR'ı gezen Özgür Hasar "Çanakkale ruhunu yansıtan çok yararlı bir otobüs olmuş. Ben Çanakkale'ye gittim. Ama onları burada görmek onların neler yaşadığını insanlara hatırlatmak lazım. Herkesin gelip görmesini isterim" dedi. Gezici müzeyi ziyaret eden Hüseyin Taşkın da "18 Mart 1915'e geri döndüğüm için çok mutluyum. Müzeyi çok sevdim. Böyle gezici müzenin her zaman hatırlatılmasında yarar var. Duygulandım tek kelimeyle" diye konuştu. Müze sorumlusu Naim Maltepe "Biz Çanakkale Şehitler Derneği olarak tüm Türkiye'yi geziyoruz. Şehitlerimizi unutturmamak için. Edirne Kırkpınar Meydanı'ndan Ege'ye doğru ilerliyoruz İnşallah. Allah razı olsun. İnsanlarımız çok iyi. Bizi yalnız bırakmadılar. Yani ne diyeyim. Sahilleri geziyoruz. İnsanlarımız bize ilgi gösteriyor" dedi.

Gezici müzenin önümüzdeki Salı gününe kadar ziyaret edilebileceği ardından Ayvalık'a hareket edeceği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Burhaniye Çanakkale Politika Güncel Haberler

title