Haberler

Çanakkale Muharebesi Kahramanlarından 'Bombacı Mehmet Çavuş'un İsmi Dinar'da Bir Mahalleye Verildi

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesine bağlı Dere Mahallesinin adı değiştirilerek, Çanakkale Savaş kahramanlarından ’Bombacı Mehmet Çavuş’un ismi verildi.

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesine bağlı Dere Mahallesinin adı değiştirilerek, Çanakkale Savaş kahramanlarından 'Bombacı Mehmet Çavuş'un ismi verildi.

Dinar Belediye Meclisi tarafından 1 Haziranda alınan karar ile Dere Mahallesi isminin Bombacı Mehmet Çavuş Mahallesi olarak değiştirildiği kaydedildi.

Bombacı Mehmet Çavuş Mahalle Muhtarı Niyazi Yılmaz mahallenin isminin değiştirilmesi için azalarıyla birlikte ortak bir karar alarak çalışmalarına başladığını ve Belediye Meclisinden de kararın alındığını belirtti.

Muhtar Yılmaz konuyla ilgili mahallesinde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yıllardır Dere Mahallesi olarak resmi kayıtlarda görünen mahallemizin adını değiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İsmi değiştirmeden önce azalarımız ile birlikte ortak fikir ve görüş beyan edilmek üzere böyle bir kararı kendi içimizde aldık. Daha sonra ise bu talebimizi Dinar Belediye Başkanlığına resmi dilekçe ile bildirdik. Belirli bir süre beklendikten sonra Belediye Meclisinden istediğimiz karar çıktı ve güzel mahallemizin adı Çanakkale kahramanlarından Bombacı Mehmet Çavuş'un adını aldı. Mahallemizin adını Bombacı Mehmet Çavuş'un oğlu ve torunu bu mahallede ikamet ettiğinden dolayı değiştirdik. Mahallemizin eski adı olan Dere Mahallesi isminin yıpranmış olduğunu da hesap ederek böyle bir karar aldık. Mahallemizin adının değişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

ONUNLA HER ZAMAN GRUR DUYDUK

Aynı mahallede yıllardan beri ikamet eden Bombacı Mehmet Çavuş'un torunu olan Bayram İpek ise mahallesine dedesinin adının verilmesinden ötürü çok büyük gurur duyduğunu kaydederek, "Dedem bizler için ve aziz vatanımız için Çanakkale'de savaştı. Onunla bizler her zaman gurur duyduk. Dedemin isminin mahalleye verilmesiyle birlikte Bombacı Mehmet Çavuş'un resminin ve öz geçmişinin bulunduğu iki tane özel pano yaptırdım. Bu panoların birisini mahallemizin girişine diğerini ise dedemin mezarına koymayı planlıyoruz. Çünkü mahallemizin adı değiştikten sonra mahallemize gelen vatandaşlarımız bu panodan ya da levhadan Bombacı Mehmet Çavuş'un kim olduğunu ve Çanakkale Savaşlarında ne denli düşman askerleriyle mücadele verdiğinin bilinmesini istiyorum. Bu kararı alan başta Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar'a, Belediye Meclis Üyelerine ve Muhtarımız Niyazi Yılmaz'a teşekkürlerimiz sunuyorum" dedi.

BOMBACI MEHMET ÇAVUŞ KİMDİR?

Çanakkale muharebelerinde Seddülbahir ve Conkbayırı'nın büyük kahramanlarından biri de Bombacı Mehmet Çavuş'tu. Dinarlı kahraman, İngilizlerin siperlerimize fırlattığı el bombalarını korkusuzca hemen yakalar, karşı tarafa fırlatır ve zararını kendilerine dokundururdu. İngilizler bunu anlamışlar ve bombaları, pimini çektikten biraz sonra fırlatarak Mehmet Çavuş'un bombaları tekrar kendilerine atmasını önlemeye çalışmışlardıR. İşte böyle bir bomba Mehmet Çavuş'un elinde patlayarak sağ elinin bileğinden kopmasına sebep olmuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Dinar Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Hasan :

Helal olsun sana muhtarım. . . . tebrik ediyorum ve kahramanımızın emanetlerinide saygı ile selamlıyorum. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title