Haberler

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü Berlin'deki İncelemelerini Tamamladı

Güncelleme:

"Bölgemizde Mesleki ve Teknik Eğitim Politikalarında Pozitivist Ötesi Standart Oluşturma" adlı projenin ilk çalışma programı Berlin'de, Econ Eğitim Proje Danışmanlık'ın organizasyonuyla uygulandı.

Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Bölgemizde Mesleki ve Teknik Eğitim Politikalarında Pozitivist Ötesi Standart Oluşturma" adlı projenin ilk çalışma programı Berlin'de, Econ Eğitim Proje Danışmanlık'ın organizasyonuyla uygulandı.

Çanakkale il Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş , Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Hizmetleri Bölümü İngilizce öğretmeni Sebahat Soydemir, Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürü Ali Çalışkan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Halime Sema Sandal, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, İnşaat Bölümü Öğretim Görevlisi Nezahat Şebnem Karahan,  Çanakkale Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Ergün'den oluşan proje ekibi 1 haftalık programlarında ilk randevularını Berlin Eğitim Müşaviri Rafet Okutan'ı ziyaret ederek gerçekleştirdiler. Berlin Eğitim Müşaviri Rafet Okutan ile yapılan görüşmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Ahmet Nazif Garibağaoğlu da katıldı. Proje ekibi ertesi gün Sivil Toplum Kuruluşlarının Alman Mesleki Eğitim sistemindeki önemini incelemek için Türkischen Unternehmer & Handwerker e.V. Berlin'de kurum başkanı Hüseyin Yılmaz ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundular. Bir sonraki ziyaret ve incelemelerini Berlin'in en başarılı mesleki eğitim merkezlerinden biri olan OTA Ausbildungszentrum'a gerçekleştiren katılımcılar kurum müdürü Erman Tanyıldız ile görüşerek mesleki eğitim programlarını ve atölye çalışmalarını yakından inceleme fırsatını buldular. Proje katılımcıları son olarak Berlin Eyalet Milletvekili Eğitim Politikaları Sözcüsü İlkin Özışık ile görüşerek Almanya'nın eğitim politikaları hakkında bilgi aldılar.

Projenin sonunda Projenin Yurtdışı Ev Sahibi Kurumu Kompass e.V.nin başkanı İsmail Özkul ile bir araya gelen katılımcılar derneğin eğitsel destek çalışmaları ve eğitim programları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

İnceleme yapılan kurum ve kişilerle mesleki ve teknik eğitim politikalarında bilgi alış verişinde bulunduklarını belirten katılımcılar, Econ Eğitim Proje Danışmanlık'ın organizasyonuyla başarılı bir proje uygulaması gerçekleştirdiklerini belirterek proje uygulaması sırasında kendilerine eşlik eden Econ Eğitim Proje Danışmanlık Şirket Müdürü Alim Ay'a teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği Karataş Berlin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title