Haberler

Çanakkale Mahsur Kalan Kediyi Önce Kurtardı, Sonra Sahiplendi

Çanakkale'de, bir evde kalan üniversite öğrencisi iki genç kız, oturdukları mahalledeki bir apartmanın kalorifer dairesine düşerek günlerce mahsur kalan yavru bir kedinin sesini duyunca binanın yöneticisini bulup haber verdi.

Çanakkale'de, bir evde kalan üniversite öğrencisi iki genç kız, oturdukları mahalledeki bir apartmanın kalorifer dairesine düşerek günlerce mahsur kalan yavru bir kedinin sesini duyunca binanın yöneticisini bulup haber verdi. İki gün üstüste yaptıkları uyarılara rağmen sonuç alamayan üniversiteli kızlar, polise başvurarak kurtarılmasını sağladıkları kediyi sahiplendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri Elifsu Özüren (19), ev arkadaşı Merve Kaya (19) ile geçen 28 Kasım'da evlerine dönerken Cevatpaşa Mahallesi, Zübeyde Hanım Sokak'taki bir apartmanın kalorifer dairesinden kedi sesi geldiğini farketti. Kedinin, burada mahsur kaldığını düşünen Elifsu Özüren, yöneticiyi bulup, durumu anlattı. Kediyi, mahsur kaldığı yerden çıkarması için yardım istedi. Bir gün sonra yeniden eve girerken, aynı yerde yine kedinin sesini duyan üniversiteli Elifsu Özüren, tekrar yöneticinin kapısını çalıp, kedinin hala aynı yerde olduğunu belirterek, uyardı. Yöneticinin "Kedi sizinse sahip çıksaydınız" diye kendisine karşılık verdiğini belirten Özüren, "Kedinin bizim olmadığını söylediğimizde ise 'Yapabileceğim hiçbir şey yok' dedi. Bunun üzerine itfayiyeyi arayıp, yardım istedik. İtfaiye de kapılı kilitli olduğu ve yöneticiye ulaşamadığı için içeri giremedi. Yetkileri olmadığını belirtip, karakola başvurmamızı istedi. Bunun üzerine Anafartalar Polis Merkezi'ne gidip durumu anlattım. Ancak, polislerin telefonla ulaştığı yönetici yine olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine 1 Kasım Perşembe akşamı çilingire 50 lira ödeyip, polis eşliğinde kapıyı açtırıp, yavru kediyi kurtarabildik" dedi.

Dört gün mücadele verererek kurtardıkları kediyi sahiplenen Elifsu Özüren ile Merve Kaya, çilingire verdikleri 50 liradan esinlenerek yavru kediye İngilizce 50 demek olan 'Fifty' ismini verdi. İki arkadaş, şimdide dört gün boyunca mahsur kaldığı yerde hiçbir şey yiyemeyen ve çok aç olan kedinin karnını doyurmak için seferber oldu. İki öğrenci, çay kaşığıyla süt içirerek yavru kediyi besledi.

Evlerinin maskotu olan yavru kedinin kurtarılması sırasında yaşadıklarının kendilerini üzdüğünü belirten öğrencilerden Elifsu Özüren, "Çünkü orada bir can için savaşıyorduk. Ama hayvanlar insanların hiç umurunda olmadı. O yöneticinin sözleriyle insanlığın salasının verildiğini duydum. Ama biz yine de umut doluyuyuz. Biz çocuk gelişimciyiz. Daha güzel bir dünyaya daha güzel çocuklar yetiştireceğiz" dedi. Besledikleri başka kedilerinde olduğunu belirten Özüren, "Bu küçük bana dayanışmanın ve umudun varlığını gösteriyor. Ona her baktığımda vazgeçmemem gerektiğini ve mutlaka umut dolu yarınlar olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden sahiplendim ve bir ömür benimle olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Merve Kaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title