Haberler

Çanakkale Kıbrıs Mücahitlerinden Çanakkale Şehitlikleri'ne Ziyaret

Çanakkale'ye Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen bir grup mücahit, eşleri ve çocukları ile birlikte tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etti, savaş alanlarını gezdi.

Çanakkale'ye Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen bir grup mücahit, eşleri ve çocukları ile birlikte tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etti, savaş alanlarını gezdi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Savaşları'nın 101'inci yıldönümünde Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Bu kez misafirler yavru vatan KKTC'dendi. KKTC'nin Gazimagosa kentinde yaşayan ve aralarında Kıbrıs mücahitlerinin de bulunduğu 41 kişiden oluşan grup, Namazgah ve Mecidiye tabyalarını gezdi, Seyit Onbaşı Anıtı'nı ziyaret etti. Bölgedeki gerçek şehitlikleri ziyaret ederek dualar eden Kıbrıslı mücahitler Şehitler Abidesi'nde ise bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kıbrıs mücahitlerinden olduklarını belirten İbrahim Köklüoğlu, "Ana vatana bağlıyız. Bunu unutmayınız ki bugün bize anavatandan su geldi. Bu manevi olarak Türkiye'ye bağlandığımızı gösterdi. Biz de aynı savaşı 1974 Barış Harekatı'nda yaptık. Buradaki durumu yakinen daha iyi biliyoruz. Burada ana vatanı kurtaran şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilerden birisi olduğunu ve 1974 yılından bu yana da KKTC'de yaşadığını anlatan Hasan Çatalbaş ise, "Bu toprakları gezerken çok duygu dolu anlar yaşadık. Biz de savaşı yaşayan kişiler olarak bu toprakları gezerken çok etkileniyoruz" diye konuştu.

Kıbrıs'ın eski mücahitlerinden olduğunu belirten İhsan Karakaşlı da, 1963'ten 1974'e kadar Türkiye'ye bağlanmak için çok büyük mücadeleler verdiklerini belirterek, "Çok şükür Allah'a ana vatana kavuştuk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Mecidiye Gelibolu Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title