Haberler

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gelibolu Belediyesi tarafından "100'üncü yılda Atatürk ve Çocuk" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gelibolu Belediyesi tarafından "100'üncü yılda Atatürk ve Çocuk" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi.

Yazar Hanri Benazus'un koleksiyonundaki 300 Atatürk fotoğrafı, Gelibolu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılışın ardından ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Açılışı Kaymakam Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Merkez Komutanı Albay Suat Can, CHP İlçe Başkanı Nihat Demirsu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk'ün bilinen fotoğraflarının dışında çok özel karelerine yer verilen sergide, ulu önderin çocuklarla ilişkileri, çalışmaları ve neşeli dakikalarının gözler önüne seriliyor.

Açılışın ardından kitapları imzalayan Benazus, Gelibolu'yu çok sevdiğini söyledi.

Burada bulunmaktan dolayı onur duyduğunu ifade eden Benazus, "İçinde Atatürk olan her fotoğraf benim için özeldir. Gelibolu'ya ikinci kez geliyorum. Gelibolu halkı ile bu buluşmalarımı sağlayan Belediye Başkanı Sayın Özacar'a teşekkür ediyorum" dedi.

Sergi 24 Nisan tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hanri Benazus Çanakkale Gelibolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title