Haberler

Çanakkale, Kara Savaşları Anma Törenlerine Hazır

Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'uncu Yıl Dönümü Anma Törenleri, 24-25 Nisan tarihlerinde Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'uncu Yıl Dönümü Anma Törenleri, 24-25 Nisan tarihlerinde Gelibolu Yarımadası'nda yapılacak. Şehitler Abidesi'nde uluslararası tören, Anzak Koyu'nda da Şafak Ayini gerçekleştirilecek.

Valilik tarafından hazırlanan Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'uncu yıl dönümü anma törenleri programı belli oldu. Program kapsamında ilk tören 24 Nisan Perşembe sabahı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda Hisarlıktepe Mevkii'ndeki Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilecek. Saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayacak törenler, saygı duruşu ve saygı atışı sonrası İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edecek. Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma yapılmasının ardından Fransız ülke temsilcisi düşüncelerini bildirecek.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına yapılacak konuşma sonrası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajı okunacak. Mehteran Bölüğü gösterisiyle sürecek törenlerde Onur Kıtası, Dost Ülkeler Askeri Birliği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve izciler tarafından resmi geçit yapılacak. Şehitler Abidesi Şehitlik Defteri'nin imzalanması sonrası törene katılanlar, Türk Hava Kuvvetleri ekibi 'Solo Türk'ün gösterisini izleyecek. Türk şehitliğinin ziyareti ve duaların okunmasıyla buradaki tören son bulacak. Daha sonra Morto Koyu'ndaki Fransız Anıtı ve Seddülbahir Köyü'ndeki İngiliz Helles Anıtı'nda tören yapılacak. Günün son töreni 57'nci Alay Şehitliği'nde olacak.

ANZAK KOYU'NDA ŞAFAK AYİNİ

Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'uncu Yıl Dönümü Anma Törenleri'nin ikinci gününde saat 05.30'da Anzaklar, Şafak Ayini ile atalarını anacak. Gelibolu Yarımadası'nda Arıburnu önündeki Anzak Koyu'nda gerçekleşecek törende, binlerce Avustralya ve Yeni Zelandalı genç bir saat boyunca, savaşlarda hayatını kaybeden askerler için dua edecek. Ülke temsilcilerinin çelenk sunup, konuşma yapacağı tören sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sona erecek.

ATA'NIN YOLUNDA 57'NCİ ALAY YÜRÜYÜŞÜ

Anma programı kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Çanakkale Valiliği, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı  organizasyonunda Ata'nın Yolunda 57'nci Alay Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dört bir yanından gelecek binlerce izci ve üniversite öğrencisi, Eceabat İlçesi'ne bağlı Bigalı Köyü'nde kamp kuracak. 25 Nisan Cuma sabahı saat 06.00'da Bigalı'dan yola çıkacak olan izciler, 10 kilometrelik yürüyüşün ardından Conkbayırı'ndaki Atatürk Anıtı'na ulaşacak. Saat 08.30'da burada gerçekleştirilecek törende, 57'nci Alay Temsili Sancağı'nın devir teslimi icra edilecek. Atatürk'ün gençliğe hitabesini okunacak. Gençliğin Ata'ya cevabı da yine hep bir ağızdan söylenecek.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 99'ncu Yıldönümü Anma Törenleri 10.00- 11.00 saatleri arasında Avustralya 'Lone Pine' ve 11.45- 12.35 saatleri arasında Conkbayırı'ndaki Yeni Zelanda Anıtları'nda düzenlenecek törenle son bulacak. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Gelibolu Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title