Haberler

Çanakkale Kahramanı Koca Seyit'in Hemşehrileri Suya Kavuşacak

BALIKESİR'in Havran ilçesine bağlı Kocaseyit kırsal mahallesinde yıllardır yaşanan ancak bu yaz dayanılmaz noktaya ulaşan su sorununun kısa bir süre içinde çözüleceği bildirildi.

BALIKESİR'in Havran ilçesine bağlı Kocaseyit kırsal mahallesinde yıllardır yaşanan ancak bu yaz dayanılmaz noktaya ulaşan su sorununun kısa bir süre içinde çözüleceği bildirildi.

Doğan Haber Ajansı'nın geçen hafta gündeme getirdiği sorun sonrası, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da devreye girmesiyle birlikte Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) çalışmalarını hızlandırdı.

BASKİ yetkilileri, 3.5 kilometre uzaklıktaki Kileli mevkiinden mahalleye borularla su getirileceğini ve 15 gün içinde çalışmaların tamamlanarak, mahalleye su verileceğini bildirdi.

BASKİ'den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Havran İlçemizin Kocaseyit Mahallesi'nde yaşanan yıllardan beri süre gelen su sıkıntısını gidermek için Genel Müdürlüğümüzce Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ile çalışmalarımıza başlanılmıştır. Bu kapsamda Kocaseyit mahallemizin içmesuyu deposunun bakım onarım çalışmaları tamamlanarak, işlevini yitirmiş mevcut içme suyu iletim hattının 5 km imalatı yapılarak yenilemesi tamamlanmıştır. Kapasite artırımı için 2 adet sondaj çalışması yapılmış ancak yeterli su bulunamamıştır. Bölge genelinde kaynak araştırılması yapılarak Kileli mevkiinde 15 lt/sn'lik içmesuyu temin edilerek düzenleme çalışmaları tamamlanmıştır. Temin edilen suyun 3 bin 500 metre terfi hattı ile Kocaseyit mahallemizin içmesuyu deposuna bağlantı çalışmalarına başlanılmıştır" denildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Serkan Sarı, geçen hafta Çanakkale kahramanı Koca Seyit'in doğup büyüdüğü mahallede incelemelerde bulunurken, içme ve kullanma suyunu çeşmelerden karşılamaya çalışan vatandaşlar da su sorununu gündeme getirmişti.

- Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğan Haber Ajansı Çanakkale Balıkesir Havran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title