Haberler

Çanakkale Gururunu" Açık Denizde Yaşadılar

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığında bulunan gemiler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla vatandaşların ziyaretine açıldı.

Güney Görev Grup Komutanlığınca düzenlenen etkinlikte, şehit yakınları, gaziler ve yakınları ile öğrenciler, "TCG Gemlik", "TCG Gaziantep" fırkateynleri, "TCG Bora" ve "TCG Poyraz" hücumbotlarıyla açık denizde seyre çıktı.

Personel tarafından karşılanarak gemide gezdirilen ziyaretçilere, fırkateyn ve hücumbotların kabiliyetleri hakkında bilgi verildi. Ziyaretçilere helikopterin seyir halindeki fırkateyne iniş ve kalkışı gösterildi. Fırkateynler arasında "posta çantası alma-verme" eğitimi de ilgiyle izlendi.

Öğle yemeği ikram edilen ziyaretçilerle bir araya gelen Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uca, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç, seyir boyunca katılımcılarla ilgilendi.

Hücumbotlarda konuk edilenler arasında bulunan Kıbrıs gazisi Osman Öztürk, gelecek nesillerin, Türkiye kurulurken verilen mücadeleyi bilmesinin önem taşıdığını söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız da Çanakkale gazisi babasının, Seddülbahir'de bombalar altında kaldığı dönemleri kendisine anlattığını belirtti.

Bu seyirle "eski günlere gururla döndüğünü" dile getiren Ayyıldız, "Çanakkale Zaferi büyük bir destandı. Ruhları şad olsun. Onlara minnet borçluyuz. Minnetle anıyoruz." dedi.

Yaklaşık 4 saatlik seyrin ardından gemilerin Aksaz Deniz Üssü'ne dönmesiyle faaliyet sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Marmaris Gemlik Muğla Politika Güncel Haberler

title