Haberler

Çanakkale Galler Prensi Charles'ın Konakladığı Bulwark Zırhlısının Görüntüsü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galler Prensi Charles ve çok sayıda üst düzey konuğun katılımıyla, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıldönümü törenleri nedeniyle, kentte olağanüstü hal ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galler Prensi Charles ve çok sayıda üst düzey konuğun katılımıyla, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıldönümü törenleri nedeniyle, kentte olağanüstü hal ilan edildi. Vatandaşlar çile üstüne çile yaşadı. Yüzlerce polis barikatıyla yollar kapatıldı, vatandaşlar şehir içinde adım atmakta zorlandı.

Hava yolunda uygulanan VIP uçuşları gibi deniz yolunda da VIP uygulaması yapıldı. Törenlerin yapılacağı Gelibolu Yarımadası'na gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuklar için Çanakkale'den Eceebat'a VIP seferleri düzenlendi. Vatandaşlar feribotlara alınmadı. Saatlerce güneşin altında bekleyenler, ara ara düzenlenen feribot seferleriyle boğazın bir yakasından diğer yakasına taşındı. Vatandaşlar feribota polis tarafından didik didik arandıktan sonra alınırken, uzun süre bekletilmelerine tepki gösterdi.

İNGİLİZ ZIRHLISI BULWARK İLGİ ODAĞI

Çanakkale İskelesi'nin açığında şamandıraya bağlı olarak bekleyen, gece de Galler Prensi Charles'in içinde kaldığı İngiliz donanmasına ait Bulwark zırhlısı hem sahilde yürüyen hem de boğazda sefer yapan feribotlardaki vatandaşların ilgi odağı oldu. Birçok kişi zırhlıyı fotoğraflamak için birbirleriyle yarıştı. Bu arada İngiliz zırhlısının güvertesinde çok sayıda paletli zırhlı askeri araç dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Gelibolu Galler Politika Güncel Haberler

title