Haberler

Çanakkale Destanı'nın 100. Yılında Çanakkale'de Başlıyor!

Güncelleme:

"İç Denetimde Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında 8-10 Mayıs 2015 tarihlerinde, ülkemizin ve iç denetim mesleğinin geleceği üniversite öğrencileri ile birlikte Çanakkale Destanı'nın 100. yılında bu yıl ilki düzenlenecek Gelecek Zirvesi'ne imza atıyor. Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Sunay Akın'ın da katılımlarıyla gerçekleşecek zirvenin ardından 20 Mayıs 2015 tarihinde ise "Farkındalık Ödülleri" sahiplerini buluyor.

Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü'nün (IIA) Türkiye'deki temsilcisi TİDE, tüm dünyada "Uluslararası İç Denetimde Farkındalık Ayı" olarak kutlanan mayıs ayı boyunca, mesleki farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilecek etkinliklerden ilki, TİDE Gelecek Okulu'nun bir projesi olan "Gelecek Zirvesi" olacak.

TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever, iç denetim farkındalığını artıran bu etkinlikler nedeniyle IIA tarafından 2014 yılı Farkındalık Özel Ödülü'nün TİDE'ye verildiğini belirtiyor ve ekliyor: "Bu yılki etkinliklere Çanakkale destanının 100.yılı nedeniyle Çanakkale'de düzenlediğimiz Gelecek Zirvesi ile başlıyoruz. "Gelecek için geçmiş değerlerimizi bilmek" temasıyla gerçekleştireceğimiz bu etkinlikte vatanları uğruna canlarını hiç düşünmeden feda eden şehitlerimizin ortaya koyduğu değerlerin, geleceğimizin de teminatı olduğunu düşünüyoruz."

Çanakkale Destanı'nın 100. Yılında, 100 Gençle Çanakkale'ye…

"Gelecek için değerlerimizi bilmek" temasıyla düzenlenecek "Gelecek Zirvesi", 8-10 Mayıs 2015 tarihlerinde, Çanakkale'de gerçekleşecek. Her yıl düzenli olarak yapılması ve gelenekselleşmesi planlanan 1. Gelecek Zirvesi'nin Çanakkale'de yapılacak olması, TİDE için ayrı bir önem taşıyor. TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun, "Çanakkale Destanı'nın 100. yılında enstitümüzün de 20. yılını kutluyoruz. Amacımız, TİDE'yi asırlık, yeni nesillerle gelişecek ve güçlenecek bir geleceğe taşırken, geçmiş değerlerimize de sahip çıkmak. Ülkemizin ve meslek ailemizin geleceği genç nesillere, aydınlık yarınlar inşa etme becerilerine destek vermek için Çanakkale ruhunun ışığında düzenliyoruz Gelecek Zirvesi'ni." sözleriyle etkinliğin önemini açıklıyor.

Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Sunay Akın Gençlerle…

Zirve, Çanakkale Belediyesi, 18 Mart Üniversitesi ile Çanakkale Sanayi ve Ticaret Odası'nın da katkılarıyla Çanakkale Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 8 Mayıs 2015 Cuma günü sabah saat 10.00'da açılış konuşmalarını takiben Prof. Dr. İlber Ortaylı, gençlerle "100. yılında Çanakkale: Geleceğimize yön vermek" teması altında deneyimlerini paylaşacak. Gün boyu çeşitli konuşmalar ve panellerle sürecek zirve sonrası tüm Çanakkale halkının davetli olduğu ve üniversite'nin İÇDAŞ Salonunda gerçekleşecek gösterisiyle Sunay Akın sahne alacak.

9 Mayıs 2015 Cumartesi günü düzenlenecek Truva Ziyareti'nin önemini ise şu sözlerle vurguluyor Ali Kamil Uzun: "Truva, metafor olarak iç kontrol zafiyetini ifade ediyor. İç kontrollerin yeterliliği ve yerindeliği de iç denetim tarafından değerlendiriliyor. Bu bağlamda Truva ziyareti, Gelecek Zirvesi'ne ayrı bir anlam katacak."

10 Mayıs 2015 Pazar günü ise, Anneler Günü dolayısıyla Gelibolu'da şehitlik ziyaretleri gerçekleştirilerek zirve sona erecek.

İş Dünyasının Profesyonelleri Farkındalık Ödül Töreninde Buluşuyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek Farkındalık Ödül Töreni ise, 20 Mayıs 2015 Çarşamba akşamı, saat 19.00'da Feriye Sarayı'nda gerçekleşecek. Türkiye'deki iç denetim uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşmasına, iç denetim mesleğinin gelişmesine katkıda bulunan, bu alanda yatırım yapan kurum ve kişilerin ödül alacağı gecede TİDE'nin 20. yılı dolayısıyla özel ödüller de verilecek. Kurumsal Farkındalık, Bireysel Farkındalık ve Akademik Farkındalık alanlarında verilecek ödüllerin yanı sıra, Toplumsal Farkındalık Ödülü, 20. Yıl Özel Ödülleri ve Ali Kamil Uzun Yaşam Boyu Meslek Üstün Hizmet Ödülü de sahipleriyle buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İlber Ortaylı Çanakkale Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title