Haberler

Çanakkale Destanı"Nı Tiyatral Gösterilerle Canlandırıyorlar (1)

Bursa'da, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesince geniş bir alanda kurulan "Çanakkale Destanı Platosu"nda, tiyatro oyuncuları tarafından muharebelere ilişkin canlandırmalar yapılıyor.

Bursa'da, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesince geniş bir alanda kurulan "Çanakkale Destanı Platosu"nda, tiyatro oyuncuları tarafından muharebelere ilişkin canlandırmalar yapılıyor.Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki hastane alanında kurulan platonun açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Çanakkale Savaşları'nın, tarihin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanı olduğunu söyledi.Bu destanın milli birlik ve beraberliği zinde tutacak izler bıraktığını belirten Karlık, "Zaferin 100'üncü yılında ecdadı yad etmek için hastane alanında kurduğumuz 'Çanakkale Destanı Platosu' ile 100 yıl öncesinde yaşananları günümüze aktarmayı hedefledik" dedi. Karlık, sergi ve canlandırma etkinlikleri alanları bulunan, açık hava müzesi olarak adlandırılan platoda gerçekleştirilecek faaliyetlerin öğrenciler başta olmak üzere herkese hitap edecek bir içeriğe sahip olduğunu sözlerine ekledi.Daha sonra kurdele kesilerek açılan platoda, Beyaz Düşler Sahnesi oyuncuları tarafından Çanakkale Savaşları'ndan bazı kesitler canlandırıldı.Aslına uygun kostümler, üç boyutlu dekorlar, gerçekçi aksesuarlarla birer saat olmak üzere günde 5 seansta düzenlenen tiyatral gösterilerin yapıldığı alanda gerçek tarihi materyal ve büyük boyutlu fotoğraflar bulunuyor. Platonun girişinde, Şehitler Abidesi'nin minyatürü ve sıhhiye çadırı da yer alıyor.Seyit Onbaşı'nın top mermisini sırtlayarak kaldırması ve namluya sürme anının izleyenlere aktarılarak büyük kahramanlığın adeta yeniden yaşatıldığı gösterilerde, mevzi ve siperler içinde cephe savaşları canlandırılıyor.Günde 5 seanstan oluşan gösteriler 30 Mart'ta sona erecek. AA

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çanakkale Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title