Haberler

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yılı

Berlin Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Süleyman Güzel, "Çanakkale şehitlerini en iyi anlatan, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' destanıdır.

Berlin Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Süleyman Güzel, "Çanakkale şehitlerini en iyi anlatan, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' destanıdır. Muhtemelen kıyamete kadar da daha iyi anlatılamayacak Çanakkale şehitleri" dedi.

Berlin Alperen Ocakları'nın, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlediği anma programında konuşan Güzel, Çanakkale şehitlerini anmak için gerek Türkiye'de gerek yurt dışında anma programlarının düzenlenmesinin sevindirici olduğunu vurguladı.

İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy'un Necid Çölleri'nden yazdığı "Çanakkale Destanı" şiiri ile Çanakkale şehitlerini en veciz şekilde anlattığını belirten Güzel, "Muhtemelen kıyamete kadar da daha iyi anlatılamayacak Çanakkale şehitleri" ifadesini kullandı.

Bu destandan çıkarımda bulunulması gerektiğini vurgulayan Güzel, "Bu da Berlin Türk toplumu olarak birlik ve beraberliğimiz korumaktır" dedi.

"Bize düşen, vatanı liyakatle korumaktır"

Berlin Alperen Ocakları Başkanı Adem Karaca ise konuşmasında, Çanakkale'de savaşan ecdadın, hürriyetini tehdit eden düşmana karşı canını siper ettiğini söyledi.

Karaca, yeni nesillere düşenin, ecdadın canı pahasına bıraktığı emaneti liyakatle korumak olduğunu vurgulayarak, "Emaneti korurken yapmamız gereken Çanakkale ruhunu kendi hayatımıza tatbik etmek ve nesillerimize öğretmektir" dedi.

Konuşmaların ardından ses sanatçısı İsmail Coşkun, Çanakkale türkülerini seslendirdi ve "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okudu.

Berlin Din Hizmetleri Ataşesi Bilal Öztürk ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Berlin Bölgesi Başkanı Sinan Kaplan'nın da katıldığı anma programı, Dolunayda Akşam Tiyatrosu'nun sergilediği "Şehitler Diyarı Çanakkale" oyunuyla sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Alperen Ocakları Süleyman Güzel Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title