Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

Emekli öğretmen Demirkol'un el sanatları sergisi.

Gelibolu ilçesinde, emekli öğretmen Dilek Demirkol'un eserlerinden oluşan el sanatları sergisi açıldı.

Sergide, ahşap üzerine yağlı boya, şişe boyama, ahşap ve taş heykelcikler, magnet ve süs eşyasından yapılma el yapımı objeler dikkati çekti.

Demirkol, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıldır el sanatlarıyla uğraştığını söyledi.

Sanata, yazı yazmakla başladığını belirten ve yayımlanmış bir romanı bulunduğunu ifade eden Demirkol, "Kendimi yazıyla değil de resimle daha iyi ifade ettiğime inandığım için el sanatları yönüm daha çok ön plana çıktı. 4 yıl önce başladığım ve bu işi esas yağlı boya ile çalışarak yapıyorum. Kişisel olarak ilk kez Gelibolu'da sergi açıyorum. Bu yaz Eceabat, Keşan ve Çanakkale'de açmak için müracaatlarda bulunduk" dedi.

Öğrenciler, hünerlerini sergiledi

Gelibolu Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesinde düzenlenen veli toplantısında, öğrencilerin uygulamaları tanıtıldı.

Okul Müdürü Erol Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda velilerle görüştüklerini belirterek, "Velilerimiz, okulda öğrencilerimizin yaptıkları uygulamaları görmüş oldu. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerimiz, bu etkinliğe hazırladıkları ürünlerle destek oldu" ifadesini kullandı.

Ayvacık'ta "Etnografik Halı ve El Sanatları Galerisi"

Ayvacık ilçesinde, yaklaşık 12 yıldır goblen, kurdele nakışı, rölyef kabartma, ahşap kabartma, keçe çalışması ve kırk yama sanatlarıyla uğraşan Tuncay Sayın (75) tarafından halı ve el sanatları galerisi açıldı.

Sayın, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanata sevgisinden dolayı halı ve el sanatları galerisini açtığını belirterek, haftanın 3 günü kadınlara ücretsiz olarak el sanatları dersi vereceğini bildirdi.

İlçede yaşayan kadınların, evlerinde boş zaman geçirmemesini isteyen Sayın, "Ev kadınlarımızın hem aile bütçesine katkı yapması hem de boş zaman geçirmemesi için sanatla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Bu galerinin açılmasıyla aile ve kadınlarımız buraya gelerek el sanatlarını ücretsiz olarak öğrenebilir. Ayrıca cumartesi ve pazar günleri aile ve kadınlarımızın burada iyi vakit geçireceğini ve dinleneceği nezih bir ortam da mevcut" diye konuştu.

Huzurevinde türkü dinletisi

Biga Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan Türk Halk Müziği ve bağlama kursuna katılan kursiyerler, huzurevinde konser verdi.

Kursiyerler, Gürsel Kaftancıoğlu yönetiminde Anadolu'nun bazı yörelerinden türküleri seslendirdi.

Huzurevi sakinleri, bağlama eşliğinde seslendirilen türkülere eşlik edip gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

Kurumun müdürü Filiz Harmancı, konser sonunda koro üyelerine teşekkür etti. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Gelibolu Ayvacık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title