Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından "2012 yılının en çok okunan yazarı" seçilen Cemalnur Sargut, "Aile Olmak" konulu konferans verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün katkılarıyla ÇOMÜ Anafartalar Yerleşkesi'ndeki Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat ile çok sayıda vatandaş izledi.

Sargut, konferansta yaptığı konuşmada, Çanakkale'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Konferansın ardından Fırat, Sargut'a plaket takdim etti.

- Erasmus Koordinatörü Rusinova'dan ÇOMÜ'ye ziyaret

Çek Cumhuriyeti'nin Silesian Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Elena Rusinova, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tekkoyun'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette, ÇOMÜ Erasmus Birim Koordinatörü Araştırma Görevlisi Ümit Güder ve Çanakkale İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Erasmus Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ümran Şengül hazır bulundu.

Daha önce imzalanan Erasmus anlaşması kapsamında gerçekleştirilen görüşmede, geleceğe dönük çalışmalar ve yapılması planlanan bilimsel etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmenin ardından Rusinova, fakülteyi gezdi.

ÇOMÜ Kütüphanesine kitap bağışı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin (ÇOMÜ) başlattığı "Şehitlerimiz İçin 1 Milyon Kitap Kampanyası"na, İnkılap Kitabevi tarafından destek verildi.

Kitabevi, ÇOMÜ Kütüphanesine çok sayıda kitap bağışladı.

Üniversite yöneticileri, kitabevinin yetkililerine katkılardan dolayı teşekkür etti.

Gökçeada, "Earth Market" ağına katıldı

Gökçeada, dünyanın 34'üncü, Türkiye'nin ise 2'nci yeryüzü pazarı olarak bilinen "Earth Market" ağına katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Slow Food Gökçeada Convivium Lideri Prof. Dr. Rıdvan Yurtseven'in, International Slow Foodun Merkezi Bra-İtalya'da yaptığı sunum sonunda teslim ettiği başvuru dosyasının, International Slow Food'un Balkanlar Sorumlusu Michele Rumiz tarafından kabul edildiği bildirildi.

Gökçeada Earth Market'in, 24-25 Nisan 2014'te açılacağı duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Açılış törenine, International Slow Fooddan Piero Sardo ve Michele Rumiz da katılacak. Earth Market, Slow Food felsefesine uyan çiftçilerin uluslararası ağıdır. Yerel üretimi ve yerel ürünleri destekler. Burada güvenebileceğiniz kaliteli ürünleri, doğrudan üreticisinden satın alabilirsiniz. Yerel ekonomiyi destekleyen üreticiler ve tüketiciler için adil fiyatlar sağlar. İyi, temiz ve adil ürünler sunar. Yerel ürünleri, tüketiciye en kısa gıda zinciriyle ulaştırır. Tüketiciler, üreticilerden öğrendikleri ve eğitim faaliyetleriyle üretici ortaklar olur."

- Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Kurulu

Çanakkale Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliğinin genel kurulu yapıldı.

Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü başkanlığında toplanan üyeler, bu yıl gerçekleştirilen yatırımları görüştü, gelecek senenin planlamalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Sunumda, bu yıl Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında 474 lira ödenek geldiği, bunun 190 bin lirasıyla Serçeler köyü içme suyu, Akçeşme köyü içme suyu ve depo yapımı, Terziler köyü içme suyu ve isale hattı, Çınarlı köyü içme suyu ve isale hattı terfi hattı tamir işlerinin tamamlandığı bildirildi.

Ayrıca 284 bin liralık ödenekle Bodurlar-Mareşal Fevzi Çakmak köyleri arası ile Akçapınar köyü asfalt işlerinin yapıldığı ifade edildi.

Toplantıda, KÖYDES'ten gelen ek ödenekler ve İl Özel İdaresi kaynakları ile daha önce programlanan çalışmalara başlandığı ve bunların bitirildiği kaydedildi.

- Bozcaada'da sokak hayvanları aşılandı

Bozcaada ilçesinde, sokak hayvanları kısırlaştırılıp aşılandı.

Sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemleri ve aşılama uygulaması, Bozcaada Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirildi.

Görevli uzman veteriner hekimler tarafından yapılan işlemlerde, adada yaşayan hayvanseverler ve zabıta ekipleri tarafından toplanan 60 kedi ile 30 köpek, kısırlaştırılarak bulaşıcı hastalıklar ve parazitlere karşı aşılandı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Cemalnur Sargut Gökçeada Yerel Haberler

title