Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

Şair Karakoç, ÇOMÜ'yü ziyaret etti

Şair Bahaettin Karakoç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ni (ÇOMÜ) ziyaret ederek yaz okulundaki öğrencilerle söyleşi yaptı.

Bir süre önce hayatını kaybeden şair Abdurrahim Karakoç'un ağabeyi olan Karakoç, sanatçının yorulmaması gerektiğini söyledi.

Karakoç, kendisinin 83 yaşında olduğunu belirterek, "Hala ayaktayım ve yazmaya gayret gösteriyorum. Hala kendimi arıyorum. Yeter mi? diye soruyorum. Zaten insan durduğu anda biter. Ben amatörüm. Beni bazen yazdığım şiirleri ezberlemediğim için eleştirirler. Benim onlara cevabımsa şudur, ben hafız değil, şairim. Ben şiir yazmaktan ezberlemeye fırsat bulamıyorum" dedi.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam ise şiir dünyasına renk katmış abide bir ismi üniversitede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

ÇOMÜ'nün Rusya'dan konukları

Rusya'nın Saratov Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Leonid Y. Kossoviç, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dmitriy N. Konakov ile Nano ve Biosistem Eğitsel ve Bilimsel Enstitü Müdürü Prof. Dr. Irina V. Kirillova'dan oluşan heyet, ÇOMÜ Ulupınar Gözlemevi'ni ziyaret etti.

Heyete, Gözlemevi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Faruk Soydugan, Uzman Dr. Mehmet Tüysüz ile Fizik Bölümü lisansüstü öğrencileri tarafından gözlemevi ve astrofizik alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

-Belediye Başkanı KESK'e bağlı sendika başkanlarını ağırladı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendikaların Çanakkale temsilcilerini ağırladı.

Ziyarete, Tüm Bel-Sen Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder, Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, SES Şube Başkanı Eftal Yıldırım ile Büro Emekçileri Sendikası Çanakkale Şube Özcan Güven katıldı.

Sendika temsilcileri, yapmış oldukları çalışmalara destek veren Gökhan'a teşekkür edip, Türkiye ve Çanakkale gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rusya Federasyonu Bahaettin Karakoç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title