Haberler

Çanakkale'den Kısa Kısa

Biga'da, AK Partili kadınlar organ bağışı konulu seminere katıldı.

Biga'da, AK Partili kadınlar organ bağışı konulu seminere katıldı.

Biga Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Hemşire Betül Bozacı, Biga Belediyesi Alişdede Bilgi Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, organ nakli, organ bağışı, kimlerin organ bağışında bulunabileceği, hangi durumlarda organ nakli yapılabileceği, organ nakli için yapılan yasal düzenlemeler, beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin organlarının hangi şartlar altında alındığı gibi konularda bilgi verdi.

Birçok hastanın bağışlanmış bir organ beklerken öldüğüne işaret eden Bozacı,

"Böbrek hastaları diyalizden yaşam desteği alabilirken, kalp ve karaciğer hastalarının tek şansı organ naklidir. Bağışlanmış bir organ başarılı bir nakilden sonra gerçek bir yaşam armağanıdır" dedi.

AK Parti Biga Kadın Kolları Başkanı Nesrin Sirkeci, semineri çok faydalı bulduğunu kaydetti.

Seminerin ardından, bazı partili kadınlar organ bağışında bulundu.

-AK Partililer Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret etti-

AK Parti Lapseki ilçe teşkilatı üyeleri, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı ziyaret etti.

İlçe başkanı Murat Gürşen, geçen hafta gençlik kolları üyelerinin yine aynı bölgeye düzenlediği gezinin verimli geçtiğini tespit ettiklerini söyledi.

Yönetim Kurulu toplantısında, üyelerden gelen öneri doğrultusunda Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı bölgelere gezi düzenlediklerini dile getiren Gürşen,

"Programına katılan herkese teşekkür ediyorum. Bundan böyle partili, partisiz her vatandaşlarımıza yönelik bu tarz etkinlikleri düzenlemeyi hedefliyoruz" dedi.

-Yenice 'de Beceri 10 Projesi-

Yenice'de, Beceri 10 Projesi kapsamında kaynakçılık kursu açıldı.

Proje danışmanı Samet Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce 2 kez projeyle ilgili kurslar düzenlediklerini söyledi.

Projenin üçüncü ayağı kapsamında kaynakçılık kursu açıldığını belirten Taş,

"Bu bizim için büyük bir adım. Sosyal sorumluluk. Küçük bir ilçede böyle büyük bir projeyi hayata geçirmek, büyük çaba ve özveri gerektiriyor. Başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Muhabir: Ekip / Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Gelibolu Ak Parti Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title