Haberler

Çanakkale'den Ezîdilere Dayanışma Eli

Güncelleme:

Çanakkale Belediyesi, STK temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri, Ezîdiler için topladıkları yardımı Diyarbakır'a ulaştırdı.

Sur Belediyesi ile 3 yıl önce kardeş belediye olan Çanakkale Belediyesi çalışanları beraberindeki STK temsilcileri ve Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyeleri ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'yı makamında ziyaret etti.

Anlı, konuklarını kırmızı güllerle karşılayarak, "Diyarbakır'a hoş geldiniz, şeref getirdiniz" dedi. Anlı, Çanakkale'nin dayanışma duygularını görmenin çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade etti. Anlı konukları Büyükşehir Belediyesi İdari İşler Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı ile birlikte karşıladı.

'Çanakkale Halkı Büyük Duyarlık Gösterdi'

Çanakkale Belediyesi'nin öncülüğünde STK'ların da katılımı ile bir yardım kampanyası organizasyonu yaptıklarını dile getiren Çanakkale STK Temsilcisi ve Çanakkale Olay Gazetesi sahibi Aynur Ganiler, Çanakkale halkının Ezidiler için başlatılan kampanyaya çok büyük dersek verdiğini, duyarlılık gösterdiğini anlattı. Ganiler, "Desteklerin arkası da gelecek. Çanakkale halkının sevgilerini, selamlarını getirdik. Belediye başkanımızın da aynı zamanda selamlarını sizlere getirdik" diye konuştu.

Ganiler, "Kampanyayı başlatırken 'Bizler kardeşiz, kardeşlikten öte dostuz' dedik. Dostluklar çok önemli. Kardeşimizin kardeşi zor durumda ise biz de burada olmamız gerektiğini düşündük" dedi.

Çanakkale'nin Duyarlığı Bu Ülkenin Kazancıdır

Anlı ise, "Gerçekten bizim için büyük anlam taşıyan bu yardımı buraya kadar getirmek, onu paylaşmak çok güzel. Maalesef uzun bir süreden beridir, bu coğrafyada sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu'da her türlü farklılık insanların birbirinden uzaklaşmasına, kutuplaşmasına neden oluyor. O nedenle Çanakkale'nin dayanışma duygularını göstermesi gerçekten alkışlanacak bir davranış" dedi. Anlı sözlerini şöyle sürdürdü: "Yardım kampanyası Çanakkale halkının duyarlılığının bir göstergesidir. Çanakkale halkının dayanışma duyguları bu ülkenin bir kazancıdır. Keşke Çanakkalelerimiz daha çok olsa. Bu açıdan bizi çok mutlu ettiniz. Bizim için büyük bir moral oldu."

Anlı daha sonra konuklarına, çift başlı kartal figürünün işlendiği bir tablo ve Diyarbakır Gezi Rehberi hediye etti.

İkinci Yardım Yolda

Çanakkale Belediyesi öncülüğünde Çanakkale STK'ları ve Kent Konseyi Mahalle Meclisi tarafından 21 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında "Bu bir insanlık çağrısıdır" sloganıyla başlatılan kampanyada kuru gıda, çarşaf, yastık, battaniye, havlu, ayakkabı, diş macunu, iç çamaşırı ve temizlik malzemeleri toplandı. Yardımlarını Sur Belediyesi'ne ulaştıran Çanakkaleli yetkililer, ikinci yardım grubunun en yakın zamanda yola çıkacağını ifade etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Sur Belediyesi Fırat Anlı Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title