Haberler

Çanakkale'den Diyarbakır'a Yardım Kampanyası

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Çanakkale'nin kardeş kenti olan Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’ne, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün katliamından kaçarak sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuk için yardım kampanyası başlattı.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Çanakkale'nin kardeş kenti olan Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'ne, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün katliamından kaçarak sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuk için yardım kampanyası başlattı.

Çanakkale Belediyesi öncülüğünde, "İnsanız" adlı yardım kampanyası çalışma grubunda toplanan çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiği ve 5 Eylül'e kadar sürecek kampanyada, öncelikli olarak çocuklar için giyecek ve bez, kuru gıda ile kadın giysileri ve battaniye gibi günlük barınma ihtiyaçları toplanarak Sur'a gönderilecek.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın eşi Hale Gökhan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında kampanya hakkında bilgi verdi.

Barışın kenti Çanakkale'den Kardeş Kent Sur Belediyesi'ne kardeşlik köprüsü kurduklarını ifade eden Gökhan, "IŞİD katliamından kaçarak Sur Belediyesi'ne sığınan, eşini kaybetmiş 500 Ezidi kadın ve çocuk için Çanakkale Belediyesi öncülüğünde ilimizde bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Kardeş Kent'imiz Sur Belediyesi'nin talebi ve aracılığı ile empati kurmayı da unutmadan 'gün dayanışma günü, kardeşlerimizle el ele vermek günüdür' diyerek onların bu talebini yerine getirmeyi bir insanlık borcu addediyoruz. IŞİD'in soykırımı aşan boyuttaki bu vahşetinin etkilediği eşini kaybetmiş 500 kadın ve çocuk için yardım kampanyasına katılmak isteyenler Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evlerine ve Kent Konseyi Mahalle Meclislerine acil ihtiyaçları içeren yardım ihtiyaçlarını ulaştırabilir. 21 Ağustos-5 Eylül arasındaki kampanyamız için ihtiyaç malzemeleri öncelikli olarak çocuklar için giyecek ve bez, kuru gıda ile kadın giysileri ve battaniyedir. Toplanan yardımlar Kardeş Kent Sur Belediyesi aracılığıyla buraya sığınan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. İnsanlık onurunu, savaşların, çatışmaların yıkıcı etkilerine terk etmeyeceğimiz, barış adına kuracağımız gönül köprüleriyle halkları birbirine bağlayacağımız güzel bir gelecek diliyor, Çanakkale halkını bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum" dedi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Sur Belediyesi Diyarbakır Çanakkale Işid Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title