Haberler

Çanakkale'deki Fetö/pdy Davası

Çanakkale'de, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, tutuklu yargılanan 7 sanıktan, 2'sinin tahliyesine karar verildi.

Çanakkale'de, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, tutuklu yargılanan 7 sanıktan, 2'sinin tahliyesine karar verildi.

FETÖ/PDY'ye yönelik 7'si tutuklu 66 sanığın yargılandığı davada, Çanakkale 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılması planlanan duruşma, sanık, mağdur, müşteki ve tanık sayılarının çok fazla olması nedeniyle, güvenlik gerekçesiyle 13 Haziran'da Çanakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda görülmeye başlandı.

Eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile çok sayıda iş adamının bulunduğu sanıklar ile duruşmada tanık olarak dinlenen kişiler, 12 gün süren duruşmaya katıldı.

Davanın 368 sayfalık iddianamesi, duruşmanın ilk iki gününde görevlendirilen iki edebiyat öğretmeni tarafından okundu. Duruşmada, 66 sanık, 28 mağdur, 11 müşteki, tanıklar ve avukatlar dahil 200'e yakın kişi hazır bulundu.

Sanıklar, mağdur ve müştekiler ile tanıkların dinlendiği duruşmada ara karar açıklandı.

Buna göre, tutuklu sanıklardan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde memur olan Hüseyin İşseven ile İl Özel İdaresinde görevli Engin Dikmen, tutuksuz yargılanmak üzere, tahliye edildi. Mahkeme heyeti, diğer 5 kişinin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Dava kapsamında ikinci duruşmanın 11 Temmuz'da başlayacağı öğrenildi.

Çanakkale merkezli 10 ilde 26 Aralık 2015'te başlatılan ve kapsamı genişletilerek sürdürülen operasyonun ardından, açılan davada sanıklar, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne yardım, kamu kurum, dernek, vakıf gibi kuruluşların aracı kılınarak dolandırıcılık, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, özel belgede sahtecilik, imar kirliliğine neden olma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" iddiasıyla yargılanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sedat Laçiner Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Mehmet Rıza GEZEN:

Haberde tanıkların dinlendiği beyan edilmektedir. Tanık, mağdur ve müştekilerin dinlenmediği gibi, bazı sanıkların da ifadeleri yetişmediği için alınamamıştır. Bunlardan biri de Sedat LAÇİNER''dir. Yurt dışı yasağının kalkmasını talep eden Sedat LAÇİNER sanırım yurt dışına kaçma planları yapmaktadır. Kankası sanık eski Başhekim Murat COŞAR halen ABD''de olup, ifade vermekte kaçmaktadır. ABD büyük bir ülke, bence cemaat üyelerinin hepsini ABD''ye gönderilmesi, ülkemiz için çok hayırlı bir iş olac

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title