Haberler

Çanakkale'de Telefon Dolandırıcılığına 2 Gözaltı

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, telefonla ulaştıkları 70 yaşındaki M.S.'yi, kendilerini polis olarak tanıtıp 2 bin 500 lira parası ve ziynet eşyalarını dolandırdığı ileri sürülen iki şüpheli polis tarafından yakalandı.

Çanakkale'nin Çan İlçesi'nde, telefonla ulaştıkları 70 yaşındaki M.S.'yi, kendilerini polis olarak tanıtıp 2 bin 500 lira parası ve ziynet eşyalarını dolandırdığı ileri sürülen iki şüpheli polis tarafından yakalandı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Geçen cuma günü, yalnız yaşayan M.S.'yi ev telefonundan arayan bir kişi, kendini polis olarak tanıtarak cep telefonu numarasını istedi. Şüpheli iddiaya göre, bir süre sonra cep telefonundan aradığı yaşlı kadına, yürüttükleri soruşturmada isminin geçtiğini söyledi. Çanakkale Devlet Hastanesi bahçesinde buluşma talep eden dolandırıcı, M.S.'den evdeki ziynet eşyaları ve parasını da yanında getirmesini istedi. Korkan M.S., beş bilezik, küpe, kolye, takı seti, 60'a yakın çeyrek altın, üç cumhuriyet altını, bir gramlık altın, iki küçük gramlık altın, bir metre boyunda altın zincir ve iki taşlı yüzükten oluşan altın ziynet eşyaları ile 2 bin 500 lira nakit parasıyla hastanenin bahçesine geldi. Yaklaşık iki saat boyunca bekleyen M.S.'nin yanına yanaşan iki kişi, ziynet eşyaları ile nakit paranın içinde bulunduğu poşeti alarak uzaklaştı. Dolandırıldığını anlayan M.S.'nin şikayeti üzerine polis çalışma başlattı. Verilen eşkal doğrultusunda çalışma yapan polis, S.T. ve İ. H. B. adlı şüphelileri dün Çanakkale Otogarı'nda yakaladı. Çalınan ziynet eşyası ile nakit paraya ise ulaşılamadı. M.S. yakalanan şüphelileri teşhis etti. Emniyetteki sorguların ardından iki şüpheli adliyeye sevk edildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title