Haberler

Çanakkale'de Tarımsal Proje Yatırımları

Güncelleme:

TKDK İl Koordinatörlüğü, 12'nci çağrı döneminde aldığı 37 projeyle kente 47 milyon liralık yatırıma öncülük edecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, 12'nci çağrı döneminde aldığı 37 projeyle kentte 47 milyon liralık yatırıma katkı sağlayacak.

TKDK İl Koordinatörü Ümit Ortan, gazetecilere yaptığı açıklamada, çoğunluğunu tavuk yetiştiriciliği ve konaklama tesislerinin oluşturduğu projelerin arasında zeytinyağı tesisleri, modern ahırlar, süt işleme tesisleri ve soğuk hava tesisi projelerinin yer aldığını bildirdi.

Amaçlarının, kırsal alanda yaşayan vatandaşların gelir seviyesini artırmak, köyden kente olan göçü engellemek ve gençlerin kırsal alanda refah içinde yaşamalarını teşvik etmek olduğunu belirten Ortan, şunları kaydetti:

"Amaçlarımıza ulaşabilmek için Çanakkale'de 2012 yılında kurumumuzu kapılarını vatandaşlarımıza açtık. Ülkemizin sadece 42 ilinde yer alan TKDK'nın Çanakkale için büyük bir fırsat olduğuna inanarak azimle çalıştık. İlçe ilçe, köy köy gezdik, kapıları çaldık. Birlikte Çanakkale'nin üretimine ve istihdamına birçok zenginlik kattık. Sadece 4 dönemde 220'nin üzerinde proje sunuldu. Bu mutluluk içinde milyonlarca liralık hibeyi dağıttık. Bundan sonra da genç ve dinamik kadromuzla, ilimizde kalıcı eserler bırakmakta kararlıyız."

Koordinatörlük, 11'inci çağrı döneminde başvuru yapan Yahya Fuçucuoğlu'nun, incelemelerin tamamlanmasının ardından 30 bin liralık tavuk yetiştiriciliği projesi için imza attı. Böylelikle TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü tavukçulukla ilgili ilk sözleşmesini imzaladı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title