Haberler

"Tarihi Turizm Alanlarının Temizliği Projesi"

Güncelleme:

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Zaferi'nin 100'ncü yıl kutlamaları öncesinde hazırlanan projeyi hayata geçirdi.

Çanakkale Valiliği tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 100'ncü yıl kutlamaları öncesinde hazırlanan "Tarihi Turizm Alanlarının Temizliği Projesi" hayata geçirildi.

Kenti ziyaret eden ve edecek olan yerli ve yabancı konukların daha temiz şartlarda karşılanması için hazırlanan projeyle ilgili çalışma tamamlandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın antik kent ve ören yerlerinin çevre temizliği ve bakımı için gösterdiği hassasiyet kapsamında hazırlanan proje kapsamında, Tevfikiye köyünde yer alan Troia ören yerinin çevre temizliği için 2 personel, Ezine ilçesi Dalyan köyünde yer alan Alexandria Troas ören yerinin ot ve temizliği için bisikletli 2 personel, Biga Kemer köyünde yer alan Parion Antik Kentinin çevre temizliği için bisikletli 1 personel ile Kumkale Osmanlı Mezarlığı ve Kumkale Şehitliği'nin çevre temizliği için bisikletli 1 personel görevlendirildi.

Görevlendirilen personellerin giderleri İÇDAŞ, KALE Grubu ve GESTAŞ tarafından karşılanacak.

Proje ile turistlerin bölgede en çok ziyaret ettiği Troia ören yeri, Alexandria Troas ile Parion Antik Kenti'nin çevre temizliğinin sürekli hale getirilmesi, ören yerlerinin daha güzel ve sağlıklı görünüme kavuşturularak gelen ziyaretçilerin memnuniyetinin arttırılması hedefleniyor. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Ahmet Çınar Ezine Biga Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title