Haberler

Çanakkale'de Tarihi Eser Operasyonu

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde jandarma tarafından bir eve yapılan baskında 79 gümüş ve bakır sikke ile tarihi değeri bulunan gözyaşı şişesi ve barutluk ele geçirildi.

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde jandarma tarafından bir eve yapılan baskında 79 gümüş ve bakır sikke ile tarihi değeri bulunan gözyaşı şişesi ve barutluk ele geçirildi. Ele geçen malzemeler muhafaza edilmek üzere Çanakkale Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Biga'nın Ovacık Köyü'nde yaşayan S.Ç. ve A.Ç.'nin izinsiz kazı yaparak bulduğu iddia edilen tarihi eserleri satacağı yönündeki bir ihbar üzerine harekete geçti. Dün sabah saatlerinde Biga'ya bağlı Ovacık Köyü'ndeki eve yapılan baskında; 58 gümüş sikke, 21 bakır sikke, gözyaşı şişesi ve bir barutluk ele geçirildi. Gözaltına alınan S.Ç. ve A.Ç., ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. İki zanlının evraklarının elden adliyeye gönderileceği belirtildi. Ele geçen malzemeler muhafaza edilmek üzere Çanakkale Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Ovacık Biga Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title