Haberler

Çanakkale'de Sıkıyönetim Gibi Uygulama

Çanakkale'de sıkıyönetim gibi uygulama ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle yarın düzenlenecek törenler için kentte adeta sıkıyönetim uygulanacak.

Çanakkale'de sıkıyönetim gibi uygulama

ÇANAKKALE Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle yarın düzenlenecek törenler için kentte adeta sıkıyönetim uygulanacak. Kara, deniz ve hava ulaşımı duracak.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıldönümü nedeniyle 24-25 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan törenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çok sayıda üst düzey yabancı konuğun katılacak olması nedeniyle, kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, yaşanacak yoğunluk ve alınacak güvenlik tedbirleri nedeniyle bir el broşürü hazırlayarak, vatandaşlara 24-25 Nisan günleri araç trafiğine kapalı olacak yollar ile park yasağı olan yerleri duyurdu.

YOLLAR KAPALI, PARK YASAK

Buna göre, Atatürk, İnönü, Demircioğlu, 2. Demircioğlu, Kayserili Ahmet Paşa, Balıkesir, Piri Reis, Troya, Setboyu, Stadyum ve Şehit Gürol caddeleri, Cumhuriyet ve Mehmetçik Bulvarları ile ile Ziveriye Sokak'ta araç park edilemeyecek. Polis, vatandaşların mağdur olmaması için 2 gün boyunca özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaları önerisinde bulundu. Bu arada, Şehit Gürol Caddesi, Demircioğlu Caddesi, Cumhuriyet Bulvarı ve bağlantılı sokakların tamamen trafiğe kapalı olacağı bildirildi. Güvenlik nedeniyle, kent merkezindeki ana caddelerde, yol ile kaldırımlar, polis bariyerleri konarak birbirinden ayrıldı.

DENİZ SEFERLERİ İPTAL

Yurtiçinden ve yurt dışından çok sayıda konuğun katılacağı törenler nedeniyle oluşacak yoğunluk göz önünde bulundurularak deniz ulaşımında da düzenlemeler yapıldı. Buna göre Çanakkale- Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir hatlarında yarın seferler yapılmayacak. Boğazı geçmek isteyenler, Kepez İskelesi'nden yapılacak seferlerle Eceabat'a geçebilecek. İsteyenler, alternatif olarak Lapseki- Gelibolu, Çardak- Gelibolu hatlarını da kullanabilecek.

UÇAK SEFERLERİ DE İPTAL

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraberinde çok sayıda üst düzey yabancı konuğun havayolu ile Çanakkale'ye gelecek olması ve havaalanında yoğun bir trafik yaşanmasına neden olacağından uçak seferleri de iptal edildi. VİP uçuşları nedeniyle 25 Nisan Cumartesi günü Çanakkale'den Ankara'ya yapılması gereken Anadolu Jet'in saat 08.45 seferi iptal edildi. Borajet'in Çanakkale-İstanbul seferlerinin de 26 Nisan'a kadar iptal edildiği öğrenildi.

YURTLAR BOŞALTILDI

24 Nisan günü düzenlenecek törenler nedeniyle Çanakkale merkezi ile Eceabat, Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde okullar tatil edildi. Kent merkezindeki Sosyal Bilimler Lisesi başta olmak üzere bazı okulların pansiyonlarında kalan öğrenciler ise evlerine gönderilerek, buralara Cumhurbaşkanlığı korumaları ile diğer illerden kente gelen polislerin yerleştirildiği öğrenildi.

VATANDAŞ ETKİNLİKLERİ SOSYAL MEDYADAN TAKİP EDEBİLECEK

Sıkı güvenlik önlemlerinin uygulanacağı kentte vatandaşlar, Çanakkale Kara Savaşlarının 100'üncü yıl etkinliklerini, sosyal medya üzerinden anlık olarak takip edebilecek. Etkinlik, program ve paylaşımlar, twitter'da '#Çanakkale2015' ve '#Gallipoli2015' etiketleri ile yapılacak. Çanakkale 2015 web sitesi de sosyal medya hesaplarından, etkinlikleri canlı yayınlayacak.

Yarın Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek olan uluslararası törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın da aralarında bulunduğu 21 ülkeden devlet başkanı düzeyinde, 2 parlamento başkanı, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı ve 5 başbakanın katılması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Recep Tayyip Erdoğan Gelibolu Eceabat Politika Güncel Haberler

title