Haberler

Çanakkale'de Sarıkamış Şehitleri Anıldı

Çanakkale'de, Sarıkamış şehitlerini anmak için bir yürüyüş ve tören düzenlendi.

Çanakkale'de, Sarıkamış şehitlerini anmak için bir yürüyüş ve tören düzenlendi. Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Asım'ın Nesli Asrın Yürüyüşünde" isimli Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'ndan başladı. Oluşturulan kortejde Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, Gençlik Merkezi üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı. Korteje katılanlar Sarıkamış türküleri eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ile Demircioğlu Caddesi, Atatürk Caddesi, Balıkesir Caddesi, Piri Reis Caddesi ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi güzergahından Morabbin Parkı'na kadar yürüdü.

Burada Sarıkamış Şehitleri'ni anmak için düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'ın okunmasıyla ile başladı. Gençlik Lideri Esin Akar yaptığı konuşmasında, 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birliklerin Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken, kara kışa yenik düştüğünü belirtip, "Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil, şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmiştir" dedi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu ise, tarih şuurunu, milli bilinci yükseltmenin ve geliştirmenin en önemli unsurlarından birisinin atalarımızı ve tarihimizi anmak olduğunu belirterek, "Atalarımız, bizlerin bu duygularından mutlaka haberdar oluyor. O bilinç ve şuurla Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Çanakkale'de de bu destan yaratmış kentin evlatları olarak bugün burada bulunuyoruz. Dileğimiz o dur ki, binlerce insanın katıldığı büyük anma toplantılarıyla hatırlayalım şehitlerimizi. Bu bilincin gelişmesi her şeyden daha önemlidir. Şehitlerimizin ruhları şad olsun" diye konuştu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise, "Bu Pazar sabahında içimizdeki vatan aşkıyla, ecdadımıza olan saygıyla, vatan ve millet sevgimizle bayraklarımızı aldık ve kahraman ecdadımızı anarak, onları içimizde hissederek yürüyüşümüzü tamamladık. Bu millet her zaman ecdadına sahip çıkmıştır. Çünkü bu milletin ve ülkenin geçmişi kahramanlıklarla doludur. Sarıkamış bir vatan toprağıydı tıpkı Çanakkale gibi. Çanakkale gibi kahramanlık destanının yazılmış olduğu bu topraklarda Sarıkamış şehitleri ve gazilerimiz de aynı heyecanla, aynı ulvi amaçla yollara düşmüşlerdi. Sarıkamış da vatan parçasıydı, Çanakkale'de vatan parçası. Bu millet vatanın her karışışını, her çakıl taşını, her bir santimetrekaresini savunmak için Çanakkale'de olduğu gibi Sarıkamış'ta da gözünü kırpmadan kara toprağa girmeyi başarmış ve becermiştir" dedi. Anma töreni katılımcılara bardakta çorba ikramıyla sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kaşdemir Sarıkamış Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title