Haberler

Çanakkale'de Mumlu Kobani Eylemi

Güncelleme:

Çanakkale'de, Halkların Demokratik Partisinin yaptığı eylem çağrısı üzerine toplanan grup, mum yakıp oturarak Kobani'de yaşananları protesto etti.

Çanakkale'de, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yaptığı eylem çağrısı üzerine toplanan grup, mum yakıp oturarak Kobani'de yaşananları protesto etti.

HDP'nin çağrısı üzerine İskele Meydanı'nda toplanan 100 kişilik bir grup, Kobani'de yaşananları protesto etmek üzere sokağa çıktı. 'Kobane'de Katliam Var' yazılı pankartın üzerinde yanyana dizdikleri mumları yakan grup, 'Her yer Kobani, her yer direniş', 'Kobani IŞİD'e mezar olacak', 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP' sloganları atarak 1 saat boyunca oturma eylemi yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto saat 01.00'e kadar sürdü.

Protestoyla ilgili basın açıklaması yapan Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı Abdullah Güler, HDP Genel Merkezi'nin almış olduğu karar doğrultusunda Çanakkale'de de eylem yaptıklarını söyledi. Güler, "IŞİD'in Kobani'ye girmesi, gerçekten kabul edilemez. Ne Türkiye'de ne dünyada kabul edilecek bir durum değil. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. AKP'nin de burada büyük yanlışları var, büyük desteği var. Bu desteğini çekmesini istiyoruz. AKP'nin kendine gelmesini istiyoruz" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title