Haberler

Çanakkale'de İçme Suyu Çalışmaları

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Çanakkale'ye dev içme suyu tesisleri kazandırmak için çalışacağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çanakkale'ye dev içme suyu tesisleri kazandırmak için çalışacaklarını bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale ve ilçelerinin içme suyu problemini çözmek için gece gündüz çalıştıklarını, yatırımlar arasında yer alan ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan Ayvacık İçme Suyu Projesi'ni hizmete sunduklarını, diğer içme suyu projeleri için de çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

DSİ tarafından 2002 yılında inşaatına başlanan ve 2008 yılında hizmete alınan Ayvacık Barajı'ndan alınan yılda 1 milyon metreküp içme suyunu, isale hattı vasıtasıyla Ayvacık'a iletildiğini, böylece ilçenin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılamış olduklarını dile getiren Erdoğan, Gelibolu Yarımadası'ndaki yatırımlarla ilgili şu bilgilere verdi:

"Gelibolu Yarımadası'nın 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılamak için yılda 6,6 milyon metreküp içme suyu ileteceğiz. Çokal Barajı'ndan suyu alarak şehitler diyarı Gelibolu'ya getireceğiz. Bakanlığım bünyesinde bulunan DSİ tarafından isale hattıyla birlikte arıtma tesisi de inşa edilecek. Tesislerin inşaatına geçen yıl başladık, bu yıl inşallah bitireceğiz. Eceabat ve Evreşe'nin ise 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacını garanti altına aldık. Eceabat'a yılda 1,57 milyon, Evreşe'ye ise 1,1 milyon metreküp içme suyu aktaracağız. Eceabat kısmının ihalesini yeni yaptık, Evreşe'nin ise inşaat çalışmaları devam ediyor."

Bakan Veysel Eroğlu, Çanakkale'nin diğer ilçelerini kapsayan içme suyu projelerinin tamamlanmasıyla şehre memba kalitesinde su vermeye devam edeceklerini belirterek, "Bundan sonra da Çanakkale'ye dev içme suyu tesisleri kazandırmak için çalışacağız" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Çanakkale Gelibolu Ayvacık Yerel Haberler

title