Haberler

Çanakkale'de Girişimcilik Protokolü

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), Çanakkale Ticaret Borsası ve KOSGEB arasında girişimcilik protokolü imzalandı.

İŞKUR İl Müdürü Ali Çalışkan, protokol kapsamında, 2015 yılı içinde 4 grup girişimcilik kursu düzenleneceğini söyledi.

Çalışkan, eğitimlerin 10 gün ve 70 saat süreceğini belirterek, "Kursu başarıyla tamamlayanlara girişimcilik belgesi verilecek. Girişimci adayları yeni kuracakları işletmeler için KOSGEB'e projeleriyle destek almak için başvurabilecek" dedi.

Sertifikalarda süre kısıtlaması olmadığını ve tüm illerde geçerli olduğunu aktaran Çalışkan, "Yeni kurulan bir işletme için kuruluş, makine, büro malzemeleri, elektrik, su, telefon kira ve personel giderleri destekleri sağlanmaktadır. Destek oranları engellilerde yüzde 80, kadınlarda yüzde 70, erkeklerde ise yüzde 60'tır. Katılımcılarımıza eğitim süresince İŞKUR tarafından günlük 20 lira harçlık verilecek, sağlık güvencesi olmayanlara genel sağlık sigortası ile iş kazası meslek hastalığı sigortası yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title