Haberler

Çanakkale'de "Gard Ormanı" Oluşturuldu

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, Türkiye'de ve dünyada kronik solunum yolu hastalıklarının sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıkları ile kanserin ardından üçüncü sırada geldiğini söyledi.

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, Türkiye'de ve dünyada kronik solunum yolu hastalıklarının sebebi  bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıkları ile kanserin ardından üçüncü sırada geldiğini söyledi.

Kütük, Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde kurulan Solunum Yolu Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği'nin (GARD) Sağlık Bakanlığı tarafından benimsenerek "GARD Türkiye" başlığı altında   "Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı Eylem Planı" hazırlandığını anımsattı.

Eylem planının geliştirilip uygulanmasıyla bu hastalıklara bağlı ölümlerin ve beraberinde getirdiği ekonomik yükün azaltılması, akciğer sağlığının geliştirilmesi ve en önemli sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekilmesinin amaçlandığına işaret eden Kütük,  "Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını (Astım-KOAH) Önleme ve Kontrol Programı (KHH) kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz başkanlığında 13 paydaş kamu kurumu temsilcisinden oluşan Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı İl Kurulu kararı ile Çanakkale'de GARD Orman Parkı oluşturulması planlanmıştır. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve paydaş kurumlarımızdan Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile İlimiz Esenler Mahallesi Ahmet Priştina Caddesi 8. Sokaktaki yeşil alan Belediyemiz tarafından tahsis edilerek Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü GARD Orman Parkı oluşturulmuştur" dedi.

Kütük, GARD Orman Parkında 21 Nisan'da fidan dikimi ve açılış töreni yapılacağını kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Bakanlığı Çanakkale Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title