Haberler

Çanakkale'de Fırtına Etkisini Sürdürüyor

Güncelleme:

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan toz taşınımı,ı Çanakkale'de öğle saatlerinden itibaren görülmeye başlandı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan toz taşınımı,ı Çanakkale'de öğle saatlerinden itibaren görülmeye başlandı. Afrika'dan taşınan çöl tozları, lodos fırtınasının etkisiyle dağıldı. Özellikle Çanakkale Boğazı'nda görüş mesafesini oldukça düşüren toz bulutu kenti sardı.

Meteorolojinin özellikle Batı bölgelerinde görülmesi beklenen toz taşınımı uyarısında, görüş mesafesinde düşme, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış, hava kalitesinin azalması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Toz taşınımının yarın 21.00'e kadar sürmesinin beklendiği bildirildi.

GEMİLER FIRTINANIN DİNMESİNİ BEKLİYOR

Çanakkale Boğazı'nda saatteki hızı 100 kilometreyi bulan lodos fırtınası transit gemi geçişlerini de olumsuz etkiledi. Çok sayıda gemi fırtına nedeniyle boğaz geçişi yapmayı tercih etmedi. Marmara girişinde Gelibolu Doğanaslan Mevkisi ile Ege Denizi girişinde Bozcaada yakınlarındaki koylarda 100'den fazla geminin fırtınanın dinmesini beklediği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title