Haberler

Çanakkale'de Etkili Yağış

Çanakkale'de dün başlayan sağanak yağış, özellikle Lapseki, Biga ve Gelibolu'da etkisini sürdürdü, yaşamı olumsuz etkiledi.

Çanakkale'de dün başlayan sağanak yağış, özellikle Lapseki, Biga ve Gelibolu'da etkisini sürdürdü, yaşamı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metrekareye Çanakkale merkeze 18.6, Biga'da 23.6, Gelibolu'da 38.2, Lapseki'de 22 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Aşırı yağış nedeniyle Lapseki ilçe merkezindeki bazı ev ve işyerlerini su bastı. Debisi çok yükselen Çınarlıdere taşma noktasına geldi. Dere kenarlarının bazı bölümlerinde toprak kaydı. Lapseki Ovası'ndaki şeftali ve kiraz ağaçlarının bulunduğu meyve bahçelerinin büyük bölümü sular altında kaldı. Derede sürüklenerek denize kadar ulaşan ağaç gövdeleri, dalları ve tahta parçaları bölge sakinleri tarafından kışın yakacak olarak kullanılmak üzere toplandı.

Gelibolu'da 26 Kasım Caddesi sular altında kaldı. Bölgede bulunan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki bazı işyerlerini su bastı. İlçede bugün kurulan halk pazarına çıkan Gelibolulular, aniden bastıran sağanak nedeniyle evlerine eli boş dönerken, çoğu pazarcı da tezgahını topladı.

Biga'da yağışın dün taşırdığı Balıklıçeşme ve Kozçeşme dereleri çevresinde hasar tespit çalışmalarına başlandı. Yağışların yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği bildirildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Gelibolu Lapseki Biga Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title