Haberler

Çanakkale'de Erik ve Kirazlar Sonbaharda Çiçek Açtı

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde erik ve kiraz ağaçları eylül ayında çiçek açtı.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde erik ve kiraz ağaçları eylül ayında çiçek açtı.

Lapseki ilçesinde mevsimleri şaşıran kiraz ve erik ağaçları yapraklarını dökmeden yeniden çiçek açtı. Lapsekili meyve üreticisi Cihat Gündüz, küresel ısınmanın ağaçları aldattığını belirterek, "Hafta sonu tarlayı dolaşıyordum. Eriklerin çiçek açtığını görünce hayrete düştüm. Eriklerin yapraklarını bile dökmeye başlamadığı bir dönemde tekrar çiçek açması hayra alamet değil. ya havaların çok sıcak gitmesinden ya da ağacın artık ölmeye başlamasından kaynaklanan bir durum. Havalar böyle giderse kasım ayının ilk haftası gibi erik yiyeceğiz gibi gözüküyor. Daha önceki senelerde de erikler çiçek açıyordu, fakat bu kadar beyaz değildi. Normalde mart ayında açan erikler bazen erken uyanıp şubatta çiçek açıyordu. Kasımda çiçek açtığı hiç görülmedi" dedi.

Lapseki ilçesine bağlı olan Subaşı köyünde de kiraz ağaçları eylül ayında çiçek açtı. Köylüler ilk defa karşılaştıkları bu durum karşısında hayrete düştüklerini ifade ederek, "Kiraz gibi narin bir ağacın çiçek vermesi şaşırtıcı. Kiraz ağaçları mart ayına tomurcuk kabartır, nisan ayında çiçek açar. Eylülün sonuna geliyoruz, ağaçlar çiçek açıyor. Çok zamansız bir olay. Allah sonumuzu hayır etsin" şeklinde konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Lapseki Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title