Haberler

Çanakkale'de Develer Kıran Kırana Güreşti

Çanakkale Belediyesi'nce bu yıl 2'incisi düzenlenen Büyük Truva Deve Güreşi Festivali'ne 'Audi' ve 'Karapınar' adlı develerin nefes kesen güreşi damgasını vurdu. Kızgın iki deveyi urgancılar güçlükle ayırabildi.

Çanakkale Belediyesi tarafından kurbanlık satış alanında düzenlenen 2'nci Büyük Truva Deve Güreşi Festivali'ne Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 120 namlı deve katıldı.  Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden ve yaklaşık 3 bin kişinin heyecan içinde izlediği develer kıran kırana güreşti. Vatandaşlar ise hem deve güreşlerinin heyecanını yaşadı, hem de güzel havanın tadını piknik yaparak ve eğlenerek çıkardı.

Baş güreşlerde 'Audi' isimli deve ile 'Karapınar' isimli deve kıyasıya mücadele etti. Güreşi 'Audi' isimli deve kazandı. Ancak develeri birbirinden ayırmak hiç de kolay olmadı. Onlarca urgancı, iki deveyi birbirinden ayırmak için uzun süre uğraş verdi. Güreşi kazanan Audi'nin  sahibi Müjdat Bayram, "Güreş çok çekişmeli geçti. Ama sonunda galip geldik. Çok mutluyum" dedi.

'DEVE GÜREŞİ ARENASINA İHTİYAÇ VAR'

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, bu yıl güreşlere geçen yıla oranla daha fazla ilgi gösterildiğini belirterek, "Anlaşıldı ki tribünüyle birlikte güzel bir deve güreşi arenasına ihtiyaç var. Önümüzdeki yıl için bunu planlamaya çalışacağız. Çünkü deve güreşi bizim geleneksel bir etkinliğimiz. Somut olmayan miras denilen kavramın ta kendisi" dedi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale karapınar audi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title