Haberler

Çanakkale'de "Darbenin Kayıp Saatleri Konferansı"

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "15 Temmuz bir gündü ama bizimle yaptıkları mücadele 100 yıldır devam ediyor.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, "15 Temmuz bir gündü ama bizimle yaptıkları mücadele 100 yıldır devam ediyor. 100 yıldır mücadele eden bu adamların bir günlük oyununu bozduk." dedi.

Yarar, İlim Yayma Cemiyeti Biga Şubesince düzenlenen "Darbenin Kayıp Saatleri Konferansı"nda, 15 Temmuz'un iyi anlaşılması ve unutulmaması gerektiğini söyledi.

Türk halkının geçmişini ve tarihini iyi bilmesi gerektiğini anlatan Yarar, "Bu ülkeyi aynı Suriye'de olduğu gibi sokak çatışmalarının olduğu, askerlerin ve polislerin birbirini vurduğu, uçakların kendi uçaklarını vurduğu, insanların birbirini öldürdüğü bir ortam yaratmak istiyorlar. Bir Müslüman iki defa hata yapmaz. Bizim gücümüz Türk olmaktan geliyor." ifadelerini kullandı.

Yarar, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'yi yıkmak için yapılan mücadelenin bir parçası olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin terörle mücadelesine değinen Yarar, şöyle konuştu:

"15 Temmuz bir gündü ama bizimle yaptıkları mücadele 100 yıldır devam ediyor. 100 yıldır mücadele eden bu adamların bir günlük oyununu bozduk. Hollanda'da yapılanlara baktığınızda bunu nereye koyacağız? Yurt dışına kaçmış olan NATO müttefiki olan ülkelerin kaçak askerleri, darbecileri, cuntacıları ülkelerine sığınma talep ettiklerinde onları nereye koyacağız? PYD, YPG, PKK ile iş birliği yapıp onlara silah ve malzeme desteği yapanları nereye koyacağız? FETÖ, DHKP-C'yi nereye koyacağız?

15 Temmuz'u anlatmadan önce biraz geriye bakmak lazım. 249 şehidin bize emanet ettiğinin ne olduğunu anlatacağız. Biz çabuk unutuyoruz. Bir yıl sonra darbede ne olduğunu unutacağız, darbeye kimlerin karıştığını unutacağız. Darbenin kahramanlarını unutacağız. Bu adamlar yine kafamızı karıştırıp kahramanları bizlere suçlu olarak çıkartacaklar. Darbenin kayıp saatlerini yazdım. O kadar zor süreçten geçiyoruz ki o yüzden 15 Temmuz'u anlatmaya çalışıyorum. 15 Temmuz'u anlayalım ki bu adamların amaçlarından vazgeçmediklerini anlayın istiyorum."

Konferansa, AK Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Gümüşçay belde Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, İlim Yayma Cemiyeti Biga Şube Başkanı Recep Başkaya ve cemiyet üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Biga Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title