Haberler

Çanakkale'de "Çiftçi Tarla Okulu" Etkinliği

Çanakkale'de "Çiftçi Tarla Okulu" etkinliği düzenlendi.

Çanakkale'de "Çiftçi Tarla Okulu" etkinliği düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bakanlığın "Bitki Sağlığı Programı" kapsamında kentte ilk kez düzenlenen etkinliğin, Yapıldak köyünde gerçekleştirildiği bildirildi.

Etkinliğe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hüseyin Özen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak Egesel ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Uludağ, Kaliforniya Üniversitesinden Prof. Dr. Kassim Al-Khatib, üreticiler ve vatandaşların katıldığı duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Entegre mücadele proje çalışmaları ilimizde şeftali, kiraz ve elmada yürütülmektedir. Tarım ilaçlarının yoğun kullanımı ihracat potansiyelimizi azaltmakla kalmayıp doğal denge ve biyolojik hayatın bozulması, çevre kirliliği, İnsanlara ve diğer canlılara yan etki oluşturması gibi sorunları da beraberinde getirmektedir. Kimyasal mücadeleye alternatif mücadele metotlarının bir bütün halinde kullanımı ile entegre mücadele uygulamaları ön plana çıkmaktadır ve  ilaçlama sayısında önemli bir azalma kaydedilmektedir. Tarla Okulu çalışması kapsamında konu uzmanlarınca şeftali hastalık ve zararlıları, entegre mücadele teknikleri konularında bilgi verilmiş, soru-cevap şeklinde teknik bilgi paylaşımı yapılmıştır. Kalan eğitim programı şeftali bahçesinde uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir." - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title