Haberler

Çanakkale'de Bin Şehit Antalya'da Bin Yürek Projesi

Antalya Valiliği, 2015 yılının Çanakkale Muharebelerinin 100’ncü yıldönümü olması nedeniyle, "Çanakkale’de Bin Şehit Antalya’da Bin Yürek Projesi" başarılı bir şekilde tamamlandı.

Antalya Valiliği, 2015 yılının Çanakkale Muharebelerinin 100'ncü yıldönümü olması nedeniyle, "Çanakkale'de Bin Şehit Antalya'da Bin Yürek Projesi" başarılı bir şekilde tamamlandı.

Çanakkale Muharebelerinde Antalya'nın vermiş olduğu tüm şehitleri yaygın ve etkin bir şekilde anmak maksadıyla yapılan proje 7 Ocak tarihinden itibaren Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile imzalanan protokol çerçevesinde uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında, il genelinde, 980 kişi Çanakkale gezisine götürülmüş ve şehitlikler gezdirildi. Bunun yanında Çanakkale Muharebelerinde şehit olan Antalyalı bin 40 şehit için bin 40 adet hatim okundu. Ayrıca okullarda 7 bin 617 öğrenciye Çanakkale Muharebeleri temalı film ve slayt gösterisi yapıldı. Ortaokul ve liseler arasında 3 bin 231 öğrencinin iştirak ettiği, Çanakkale Muharebeleri temalı resim - şiir ve kompozisyon yarışması yapıldı ve dereceye giren 18 öğrenciye ödül verildi. Çanakkale Zaferi Fotoğraf Sergisi'nde 300 adet resim sergilendi. Akdeniz Üniversitesi kampüsünde, içinde bin 669 adet ağaç ve fidan bulunan bir alanda Çanakkale Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturularak 1 adet anıtla birlikte açılışı yapıldı. Son olarak okullarda hazırlanan fidan dikim sahalarına, sonbaharda fidan dikimi mevsimi başlayınca bin 40 adet fidan toprak ile buluşturulacak.

Bu faaliyetler kapsamında, Çanakkale ruhunun yaşatılabilmesi için yaklaşık 100 bin vatandaş bu projeye dahil oldu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

antalya valiliği Çanakkale Antalya Yerel Haberler

title