Haberler

Çanakkale'de 112 Personeline Olay Yeri Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Çanakkale'de 112 Acil Sağlık birimlerinde görev yapan personele, gittikleri adli vakalarda nelere dikkat edilmesi konusunda teorik ve pratik eğitimler verildi.

Çanakkale'de 112 Acil Sağlık birimlerinde görev yapan personele, gittikleri adli vakalarda ilk müdahale yapılırken nelere dikkat edilmesi konusunda teorik ve pratik eğitimler verildi.

Çanakkale'de 112 Acil Sağlık Birimlerinde görev yapan personele, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi'nde görevli polis memurları tarafından, silahla yaralama ve intihar olaylarıyla ilgili adli vaka olaylarının uygulamalı eğitimleri verildi. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalan protokol çerçevesinde, adli vakalarda olay yerine çoğu zaman herkesten önce giden Çanakkale 112'ye bağlı Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları'nda görev yapan personele, 'Acil Sağlık Hizmetleri Personelinin Adli Vakalarda Maddi Delillere Yaklaşımı Eğitimi' verilmeye başlandı.

112 Komuta Kontrol Merkezi Eğitim Salonu'nda gerçekleşen eğitimde, 112 personeline Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Başpolis Memuru İsmet Bal ve polis memuru Hasan Erkaya tarafından, intihar ve silahla vurulma gibi olaylarda nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verildi. Eğitimin daha sonraki bölümünde bir intihar vakası ile silahla yaralama vakasına intikal eden 112 ekiplerinin uygulamalı olarak canlandırması gerçekleştirildi. Gerçeği aratmayan sahnelerin yaşandığı uygulamalı eğitimi izleyen 112 personeli olay yerindeki delillerin korunması konusunda bilgilendirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Kamil Şükrü Kabaş, "Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ndeki görevli polis memurları, genellikle olay yerine en önce ulaşan 112 ekiplerinin adli vakalarda nasıl davranması gerektiğini hem teorik, hem de pratik olarak ekiplerimize gösteriyor. Eğitim gün içinde sağlık personelinin farkında lığını ölçebilmek amacıyla ön testle başlıyor. Daha sonra teorik dersler yapılıyor. Teorik derslerde olay yerindeki yaklaşımları, nelerin maddi deliler olabileceği ve bu delillerin bozulmaması için yapılması gerekenler anlatılıyor. Bununla ilgili karşılaşabilecekleri hukuki yaptırımlarda anlatılıyor. Daha sonrada iki farklı istasyonda pratik uygulamalarla beraber bu bilgiler pekiştiriliyor ve son test yapılarak personellerin eğitimdeki başarısı tespit ediliyor. Bu eğitimi alan personelimiz; olay yerine ilgisiz kişilerin yaklaştırılmaması, olay yerinde delil olabilecek cisimlere dokunulmaması, örneğin kıyafetler kesilirken kesim yerlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi konularda çok daha bilinçli şekilde hareket edecek" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Sağlık Bakanlığı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title