Haberler

Çanakkale'de 1000 Keklik Doğaya Salındı

Çanakkale'de 1000 keklik doğaya salındıORMAN ve Su İşleri Bakanlığı 2'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Şube Müdürlüğü'nce, Çanakkale'de 4 ayrı noktada toplam 1000 keklik, doğaya bırakıldı.

Çanakkale'de 1000 keklik doğaya salındı

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı 2'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Şube Müdürlüğü'nce, Çanakkale'de 4 ayrı noktada toplam 1000 keklik, doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'inci Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Çanakkale Şube Müdürlüğü, Afyonkarahisar Şuhut'ta üretilen 1000 kekliği, il genelinde 4 ayrı noktada doğaya saldı. 2008'de 2 bin 150 hektar orman alanının yandığı Erenköy yakınındaki ormanlık alana salınması planlanan, ancak darbe girişimi nedeniyle ertelenen program ise bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 hafta özgürlüklerine kavuşması geciken bölgeye salınacak 250 keklik, bugün doğaya bırakıldı. Doğaya salınan darbe mağduru kekliklere ise "demokrasi kekliği" adı verildi.

Çanakkale Şube Müdürü Ramazan Angur, çeşitli çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de doğal habitatların bozulduğunu ve nesli tehlike altında olan yaban hayvanı türlerinin sayısının gün geçtikçe arttığını söyledi. Şube Müdürü Angur, "Amacımız doğal mirasımızın bir parçası olan yaban hayvanı türlerinin ve onların yaşadığı habitatları korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir şekilde yönetmektir. Bu kapsamda popülasyonlarına ve ekolojik dengeye katkı sağlamak amacıyla 1000 keklik il genelinde doğaya salınmıştır" dedi.

Çanakkale Şube Müdürü Ramazan Angur, Afyonkarahisar'dan 14 Temmuz günü gelen kekliklerin 15 ve 16 Temmuz'da, Bakanın Çanakkale'yi ziyareti kapsamında doğaya salmayı planlandıklarını söyleyerek, "Ancak menfur olay nedeniyle programlar iptal oldu. Keklikleri salmayı bugün gerçekleştirebildik. Bu keklikler de demokrasi adına şuanda uçtular" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Erenköy Şuhut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title