Haberler

Çanakkale'de 100'üncü Yıl Rallisi Heyecanı Başladı

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve iki gün sürecek olan '100'üncü Yıl Rallisi" Esenler Özgürlük Parkı'nda sembolik startın verilmesi ile başladı.

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve iki gün sürecek olan '100'üncü Yıl Rallisi" Esenler Özgürlük Parkı'nda sembolik startın verilmesi ile başladı.

Çanakkale Madenciler Derneği (ÇAMAD) sponsorluğunda, Çanakkale Valiliği katkıları ile düzenlene 100'üncü Yıl Rallisi'nin sembolik startının verilmesi için düzenlenen tören Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Belediye Başkanvekili Celal Karakaş, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, Çanakkale Kıyı Emniyeti Müdürü İsmail Durgut, daire müdürleri, çok sayıda otomobil tutkunu katıldı.

Törende konuşan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, "Türkiye Ralli Şampiyonası'nın bir ayağının Çanakkale'ye gelmesi 100'ncü yıl şerefiyle. Ama bu ilgi, bu hazırlık ve bu kadar tarihi bir yerde de bulunmak hepimizi çok mutlu etti. Federasyon olarak gelecek yıllarda da devamını hemen aklımıza getirdi. Çanakkale yöresel etapları da çok güzel. Bu ilgiyi de gördükten sonra, bu mücadelenin sonunda da herkes ralliye doymuş ve mutlu olacak" dedi.

Konuşmaların ardından 2014 Türkiye Ralli Şampiyonu ve 2015 yılı yarış klasmanında bu yılın lideri Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı ve Onur Vatansever sembolik start noktasına geldi. Sembolik start vermeden önce duygularını paylaşan Murat Bostancı, herkese desteklerinden dolayı teşekkür etti. Çanakkale'de güzel ve yoğun bir ilgiyle karşılandıklarını belirten Murat Bostancı, "Gerçekten her zaman bütün yarışlarda görmek istediğimiz bir ilgi. Bütün Çanakkale halkına çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bizde onları mahcup etmeyiz. Keyifli bir yarış geçer, herkes keyif alır. İlk yarışı kazanarak geldik buraya. İzmir'deki rallide, şampiyonada lideriz. Castrol olarak da takımlar şampiyonasında lideriz. İnşallah güzel bir yarış olur ve bu yarışla liderliğimizi pekiştiririz" diye konuştu.

Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı ve Onur Vatansever, daha sonra Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Metin Çeker'in verdiği sembolik startla çıkış yaparak yarışa başladı. Bostancı ve Vatansever ikilisine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Özgürlük Parkı'ndan başlayan sembolik startın ardından ralliye katılan 62 yarışmacı asfalt zeminli rallide Bayramiç Çan bölgesindeki etaplarını geçti. Ekipler bugün, 8.7 kilometrelik Yahya Çavuş, 14.7 kilometrelik 57. Alay ve 16.2 kilometrelik Nezahat Onbaşı etaplarını geçerek saat 20.46'dan itibaren, eski Kredi Yurtlar Kurumu binası önündeki servis alanında yer alan kapalı parkta ilk günü tamamladı.

Yarın saat 09.00'dan itibaren mücadeleye devam edecek olan ekipler, ikinci gün aynı özel etapları ikişer kez geçip, saat 16.15'ten itibaren Özgürlük Parkı'ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecek. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Sıtkı Dağ Özgürlük Parkı Çanakkale Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title