Haberler

Çanakkale Çomü Rektörü "Paralel Yapı"Yla Mücadelerini Anlattı

Çomü Rektörü "paralel yapı"yla mücadelerini anlattıÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, geçen bir yıllık süre içinde "paralel yapı"yla ilgili gerçekleştirdikleri mücadeleyi ve elde ettikleri sonuçları anlattı.

Çomü Rektörü "paralel yapı"yla mücadelerini anlattı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, geçen bir yıllık süre içinde "paralel yapı"yla ilgili gerçekleştirdikleri mücadeleyi ve elde ettikleri sonuçları anlattı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, beraberinde rektör yardımcılarıyla birlikte Dardanos Yerleşkesinde bir basın toplantısı düzenledi. Göreve başladıklarından bu yana geçen bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları anlattı. Rektör Acer, akademi çalışmaların desteklenmesi, üniversitesinin akademik kalitesinin arttırmasına ilişkin, üniversitede bürokratik işlemlerin daha iyi yürütülebilmesi ve yapısal, fiziksel ihtiyaçlarına gidermeye yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Toplantının soru-cevap bölümünde bir basın mensubu Rektör Acer'e göreve geldikleri ilk dönemde üniversitedeki "paralel yapı"yla ilgili sonuna kadar mücadele edeceklerini söylediğini hatırlatarak, bugüne kadar konuyla ilgili neler yaptıklarını sorması üzerine Rektör Yücel Acer şöyle konuştu:

"Paralel Devlet Yapılanması göreve geldiğimizden bu yana her gün gündemimizi oluşturdu. Yaşadığımız tecrübeler aslında sadece üniversitemizde değil Türkiye'de belli duygu ve düşünceleri kullanarak hatta istismar ederek, Türkiye'nin seçilmiş meşru hükümetinin dışında bir güç odağı, yani teknik ifadesiyle paralel bir yapı oluşturma çabası ciddi anlamda bir ilerleme göstermiş. Bunun ÇOMÜ'ye yansımasını biz çok net bir şekilde gördük. Bunu fark edenler, bu yapıyla yollarını ayırmış oldular. Ama yine de bu yapının ÇOMÜ'de devam etmesi için mücadele eden bir yapı var. Halen de var. O yüzden ben göreve geldiğimden bu tarafa, bunu hiçbir şekilde ikinci bir mesele haline getirmedik. Her zaman her gün uğraştığımız bir mesele oldu. Bir kere şunu yaptık. Bizim üniversitemiz bünyesinde hiçbir okulun, hiçbir birimin yönetimini böyle bir yapı içerisinde olduğunu bildiğimiz kişilerin eline bırakmadık. Tamamı değişti. Bütün Fakülte Dekanlarımız değişti. Bütün yüksekokul müdürlerimiz değişti. Hatta sakıncalı bulduğumuz bölümlere kadar bölüm başkanları da değişmiş oldu. Şuanda bu yapı, ÇOMÜ yönetiminde hiçbir şekilde bulunmamaktadır. Bulunamaz da"

"Paralel yapı"yla ilgili mücadelenin sadece bununla sınırlı kalmadığını da belirten Rektör Acer, "Bu yapının üniversitede gerçekleştirdiği eylemler vardı. Onların ortadan kaldırılması gerekiyordu. Şuanda eski yönetimle ilgili 4 büyük soruşturma var, YÖK'te devam eden. Biz elimizdeki bütün belgelerle bunu destekledik. Ayrıca bu yapıyla ilgili mahkemede devam eden bir süreç var, bu yapıyla ilgili. Biz elimizden gelen bütün desteği veriyoruz. Hatta ben şahsen gidip, ifadenize tanık olarak başvurmanızı istiyoruz dediğinde memnuniyetle dedim. Yapılması gereken soruşturmalar vardı. Bu soruşturmalar sayesinde bu yapıya halen her ne hikmetse mensubiyetini devam ettirenler, hak ettikleri cezaları görebilmiş oldular. Çünkü öğretim üyeleri arasında böyle bir dayanışma olduğunu hissettiğimiz konular oluyor. ve onlarla ilgili soruşturmalar yapılıyor. Eski Rektör bile ben göreve başladıktan sonra yaptığı eylemlerden dolayı soruşturmalar neticesinde aldığı cezalar var. Aynı zamanda bizim Savcılığa yaptığımız suç duyuruları var. Mahkemede yürüyen süreçler var. Benim veya yönetimde bulunan hocaların şahsının hedef haline getirilmesi dışında ÇOMÜ'de paralel yapılanmanın yönetsel anlamda hiçbir tesiri kalmamıştır. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bunu ancak bir yıllık süreçte ancak gerçekleştirebildik. Üniversite içinde personellerin görev yerlerini bile ciddi anlamda değiştirdik ki, sakıncalı olduğunu düşündüğümüz alanlar rahat çalışabilsin diye. Bütün bunları yasalara, yönetmeliklere uygun bir şekilde dikkatli bir şekilde yaptık. Tabi bazıları hızlı ve net sonuçlar bekliyor. Bende bekliyorum. Ama biz bir devlet kurumu içerisindeyiz. Dolayısıyla her şey mevzuata göre uygun prosedürler çerçevesinde yapılır. Bazıları hak ettiyse bu üniversite de çalışmalarına son verilebilir. O süreçler bile yaşanabilir. Şuan hocalarımızın çalışanlarımız böyle bir yapının oluşturduğu korkuyla değil tamamen huzurla, güvenle çalıştığı bir üniversite haline gelmiş oldu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yücel Acer Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (1)

anti-paralel:

Sayın Acer Paralel yapının temizlendiğini söylese de şuan yönetimdeki (özellikle Tıp fakültesi) çoğu kişi parelel olup paralel olmayanlara paralel damgası vurup kendini kamufle ediyorlarBilgilerinize. . . . . .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title