Haberler

Çanakkale CHP Kadın Kolları Başkanı Dokuzcan: Genel Seçim Kadınlar İçin Tercih Seçimi Olacak

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan; şiddetten, savaştan, ekonomik krizden en çok kadınların etkilendiğini vurgulayarak 2015 genel seçimlerinin kadınlar için tercih seçimi olacağını belirtti.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ; şiddetten, savaştan, ekonomik krizden en çok kadınların etkilendiğini vurgulayarak 2015 genel seçimlerinin kadınlar için tercih seçimi olacağını belirtti.

CHP Kadın Kolları 2'inci Marmara Bölge Toplantısı için Çanakkale'ye gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz ile bir araya gelen Dokuzcan, 2015 Genel Seçimleri ile ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Önümüzdeki yılın hem Türkiye siyaseti hem de kadınlar açısından önemli bir yıl olacağını söyleyen Dokuzcan, bölge toplantısında çevre illerden gelen il ve ilçe kadın kolları başkanlarıyla birlikte 2015'e yönelik stratejilerini belirlediklerini kaydetti.

"2014 YILINDA 270 KADIN CİNAYETE KURBAN GİTTİ"

Ülke genelinde şu ana kadar 81 il ve 600'ü aşkın ilçede çalışma yaptıklarını belirten Hilal Dokuzcan, "Kadın olmak Türkiye'de gittikçe zorlaşıyor. Şu an mevcut hükümet, kadın bedeni üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor. 2014 yılında 270 kadın cinayete kurban gitti. Bu çok önemli bir rakam. Rakamların ruhu olur mu bilmiyorum ama 270 kadının özellikle sevdikleri ve yakınları tarafından öldürülmesi aslında Türkiye'de kadının nereye geldiğinin en büyük göstergesi. Çünkü burada temel bir hak mücadelesinin, yaşam hakkı mücadelesi veren kadınları görüyoruz" dedi.

Yaptıkları çalışmalarda 'çocuk gelin' sorunuyla da karşılaştıklarını belirten Dokuzcan, "Dış politikayla bağlantılı olarak sınır bölgesinde bir çalışma yaptık. Kuzey Irak'a gittik, Türkmen kampına gittik, Ezidilerin kampına gittik. Oradaki kadınların durumunu gördük. Onların etkisi bizim toplumumuzda çok daha farklı şekilde kendimize yansıyor. Şiddetten, savaştan, ekonomik krizden en çok etkilenen kadınlar. Dolayısıyla 2015'in kadınlar arasında tam bir tercih seçimi olacağını, kadınların özgürlükten, adaletten ya da vicdandan yana mı bir tercih yapacakları yoksa başka bir yöne mi gideceklerinin tercihi olacağını göreceğiz. O anlamda CHP kadın kolları olarak özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin CHP ile birlikte geleceğe duyduğumuz inançla çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hilal Dokuzcan Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title